Ειδήσεις
Tags |

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας


Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας στις 21 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Θέματα:

  1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης (26-1-2023).
  2. Ενημέρωση – Ανακοινώσεις.
  3. α)Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση απόφασης της Διοικητικής Επιτροπής (αριθ. Αποφ. 06/14-02-2023) για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου δύο (2) ατόμων στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Καρδίτσας» με Κωδικό ΟΠΣ 5033605, Υποέργο 4.

Εισηγητής : Κοτρώνη Γεωργία , Διευθύντρια Επιμελητηρίου.

β)  Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Προγράμματος OPENMALLπου αφορά τον Εμπορικό κόσμο της πόλης της Καρδίτσας.

Εισηγητής : Κατσίκης Γεώργιος ,  Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου.

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με χορήγηση «ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» σε τέκνα επιχειρηματιών μελών του Επιμελητηρίου Καρδίτσας που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2022.

Εισηγητής :Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος , Πρόεδρος Επιμελητηρίου.

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση δαπάνης για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με δικό του περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών  «FOOD EXPO 2023» που θα πραγματοποιηθεί από 18-20/3/2023 στην Αθήνα.

Εισηγητής: Στεργιούλης Γεώργιος, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με ενέργειες του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με σκοπό τηναναμόρφωση  του δημοτικού τέλους 0,50% που επιβάλλεται στις επιχειρήσεις εστίασης  της πόλης της Καρδίτσας.

Εισηγητής: Στεργιούλης Γεώργιος, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με: α)Εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή Μουσείου Καπνού και πολυχώρου εκδηλώσεων στο χώρο των Καπναποθηκών Καρδίτσας και

β) Απαραίτητες ενέργειες για τη φύλαξη και την αξιοποίηση του χώρου των καπναποθηκών Καρδίτσας (περίφραξη, κ.λ.π.)

Εισηγητής: Παπαδάκος Πέτρος , μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου.

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με δημιουργία θεματικού πάρκου δεινοσαύρων στην Καρδίτσα.

Εισηγητής : Παπαδάκος Πέτρος , Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου.

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με αποδοχή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) και του ΟΣΔ Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων-η Αυτοδιαχείριση, που έρχεται να ρυθμίσει το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2022 και αφορά στην έκδοση της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις.

Εισηγητής : Ντενίσης Γεώργιος , Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου.

  1. Συζήτηση και ενημέρωση για τα αποθεματικά του Επιμελητηρίου Καρδίτσας καθώς και διερεύνηση των δυνατοτήτων αξιοποίησης μέρους αυτών για δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Εισηγητής : Κατσίκης Γεώργιος ,  Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου

  1. Συζήτηση, ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με διάθεση ποσού 15.000 ευρώ που δόθηκε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) στο Επιμελητήριο Καρδίτσας για την  Έκθεση «THESSALYEXPO 2022»

Εισηγητής : Κατσίκης Γεώργιος ,  Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου.

  1. Συζήτηση και ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Φορέα Τουρισμού.

Εισηγητής : Κατσίκης Γεώργιος ,  Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου.

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με πρόταση για συνδιοργάνωσημε το Σύλλογο Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών- Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας, δύο ενημερωτικών ημερίδων με θέμα : α) «Ψηφιακή Κάρτα εργασίας-τα νέα δεδομένα στην ασφάλιση και την καθημερινότητα των επιχειρήσεων» στις 2/3/2023 και β) «6 Δράσεις ανθεκτικότητας με τον πρωτογενή τομέα στο επίκεντρο».

Εισηγητής : Παπαδημητρίου Γεώργιος Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με αίτημα της καλλιτεχνικής ομάδας «ΔΡΥΑΔΕΣ ΕΝ ΠΛΩ» για οικονομική στήριξη από το Επιμελητήριο του «6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας» που θα πραγματοποιηθεί από 25-28/5/2023 στη Θεσσαλία.

Εισηγητής : Λαμπρόπουλος Κωνσταντίνος , Οικ. Επόπτης  Επιμελητηρίου.

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με προμήθεια ενός πολυμηχανήματος (scanner-εκτυπωτή) για τις ανάγκες της Υπηρεσίας του Επιμελητηρίου.

Εισηγητής: Παπουτσής Ευριπίδης , Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου.

  1. Διάφορα.
Προηγούμενο άρθρο Δ. Αργιθέας: Προσοχή προς τους συνεργαζόμενους προμηθευτές
Επόμενο άρθρο Διεκδικήσεις για έργα υποδομών και ανάπτυξης από την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών