Tην χορήγηση του έκτακτου επιδόματος στους συνταξιούχους αγρότες


 

Ζητά με ερώτηση του στη Βουλή ο Σπύρος Ταλιαδούρος

Ο Βουλευτής Καρδίτσας και τ. Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζητά την άρση της εξαίρεσης χορήγησης του έκτακτου επιδόματος στους συνταξιούχους αγρότες, καθώς η διάκριση αυτή συνιστά άνιση μεταχείριση των Ελλήνων συνταξιούχων, εις βάρος μάλιστα των λιγότερο αμοιβόμενων αφού η μέση γενική κύρια σύνταξη όλων των υπόλοιπων ταμείων είναι, περίπου, 655 ευρώ, όπως ενδεικτικά επισημαίνεται και στην σχετική  ερώτηση.

Ειδικότερα, η ερώτηση του κ. Ταλιαδούρου έχει ως εξής:

«Με το πρόσχημα ότι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ εξαιρέθηκαν από τις περικοπές των συντάξεων των υπολοίπων ταμείων, οι συνταξιούχοι αγρότες εξαιρούνται σήμερα από το έκτακτο βοήθημα των 100 έως 300 Ευρώ, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, και αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως προνομιούχοι μολονότι η μέση σύνταξη, περιλαμβανομένης της βασικής, της πρόσθετης και της κύριας, είναι 413 Ευρώ.

Όταν το 60% των συνταξιούχων του ΟΓΑ λαμβάνει σύνταξη κάτω των 400 ευρώ, όταν το 28% λαμβάνει σύνταξη μεταξύ 400 και 500 ευρώ και όταν το αγροτικό εισόδημα έχει μειωθεί δραματικά λόγω της οικονομικής κρίσης και του αυξημένου κόστους παραγωγής γίνεται αντιληπτό ότι η διάκριση αυτή συνιστά άνιση μεταχείριση των Ελλήνων συνταξιούχων, εις βάρος μάλιστα των λιγότερο αμοιβόμενων αφού η μέση γενική κύρια σύνταξη όλων των υπόλοιπων ταμείων είναι, περίπου, 655 ευρώ.

Επειδή η εισοδηματική ενίσχυση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής ειδικά σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά ο τόπος, όπως άλλωστε και προεκλογικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί για ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

  • 1. Ποιοι λόγοι επέβαλαν την εξαίρεση των συνταξιούχων αγροτών από τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος που θα δοθεί στους άλλους χαμηλοσυνταξιούχους, ύψους 100 εκατομμυρίων Ευρώ;

  • 2. Προτίθεται η κυβέρνηση να επανεξετάσει την άρση της εξαίρεσης αυτής;»
Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο ΣΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ