Ειδήσεις

Τα μέλη της ΕΟΔ Καρδίτσας σε συνεχή επιχειρησιακή ετοιμότητα


Mε την παρούσα ανακοίνωση, θέλουμε αρχικά να εκφράσουμε την βαθύτατη λύπη μας για τα θύματα που προκάλεσε η κακοκαιρία “Daniel” στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Τα μέλη της ΕΟΔ Καρδίτσας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, φέρνοντας εις πέρας πλήθος απεγκλωβισμών στην πόλη της Καρδίτσας και των γειτονικών χωριών σε μια άψογη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας και του ΕΚΑΒ καθώς επίσης και τις εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας Ραδιολέσχη Καρδίτσας και Λέσχη 4×4 Καρδίτσας όπου και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Επιπρόσθετα, καθ’ όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων με εναέρια μέσα, από όλη τη Θεσσαλία, το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΟΔ Καρδίτσας με όλο τον υγειονομικό εξοπλισμό της βρέθηκε από την πρώτη ώρα στο χώρο υποδοχής στο γήπεδο του Αστέρα, υποστηρίζοντας επίγεια τις μεταφορές των διασωθέντων προς το υπαίθριο κέντρο διαλογής, ενώ υγειονομικοί μέλη της ΕΟΔ Καρδίτσας προσέφεραν τα μέγιστα στους διασωθέντες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας και τους εναέριους συντονιστές για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στα μέλη της ΕΟΔ Καρδίτσας, πετυχαίνοντας μια άψογη συνεργασία.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, ΕΚΑΒ, απλούς πολίτες και εθελοντές που βοήθησαν στην υποδοχή των 600 ανθρώπων, καταβάλλοντας  μέγιστες προσπάθειες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Ως εθελοντές της ΕΟΔ Καρδίτσας θέλουμε να ζητήσουμε δημόσια συγνώμη για όσους ανθρώπους δεν καταφέραμε να βοηθήσουμε.Η ΕΟΔ Καρδίτσας με αφοσίωση και αλληλεγγύη θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

 

Προηγούμενο άρθρο Ανθρωπιστική Βοήθεια στον Δήμο Παλαμά Ν. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Θωμάς Κ. Παπαλάσκαρης: Πλημμύρισε περίπου το 14% του Δήμου Σοφάδων του Νομού Καρδίτσας σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα