Ειδήσεις

Τάσος Τσιαπλές: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Προστασία με νόμο της πρώτης κατοικίας


Η άθλια δράση του διαγραμμένου «κατόπιν εορτής», βουλευτή της ΝΔ, που λειτουργούσε ως «κοράκι» αγοράζοντας κοψοχρονιά «κόκκινα» δάνεια και αρπάζοντας σπίτια και περιουσίες λαικών οικογενειών, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη, αναπτύσσονταν αφενός σε γνώση της Ν.Δ και αφετέρου στη βάση των άθλιων νόμων που έχουν ψηφίσει από κοινού Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που θεωρούν νόμιμη αυτή την άθλια δράση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνει στα κεραμίδια και καταγγέλλει τα «γαλάζια κοράκια», είναι αυτός που ψήφισε νόμο το 2016 με τον οποίο παρέδωσε τα δάνεια που αδυνατούσαν τα λαϊκά νοικοκυριά να ξεπληρώσουν στα «γαλάζια κοράκια», απαλλάσσοντας από τα “κόκκινα” δάνεια τις τράπεζες, οι οποίες είχαν επαναχρηματοδοτηθεί με πολλά δις ευρώ με τα μνημόνια, γι’ αυτά ακριβώς τα δάνεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα έκανε ιδιώνυμο αδίκημα τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών και διώκονται αυτεπάγγελτα όσοι πρωτοστατούν για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, ανάμεσα σ’ αυτούς και εγώ, που είχα την τιμητική μαζί άλλους διαδηλωτές να συρθώ από το 2018 πρώτος πανελλαδικά στα δικαστήρια, ως πρόεδρος τότε του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας.

Απέναντι σ’ αυτήν την άθλια πραγματικότητα που έστησαν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι μονόδρομος, για να καταργηθούν εδώ και τώρα όλοι οι άθλιοι νόμοι που δίνουν το δικαίωμα στα κάθε λογής «κοράκια» να αρπάζουν λαϊκά σπίτια. Να γίνει νόμος το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας. Να καταργηθεί το ιδιώνυμο για τον αγώνα υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας και να αποσυρθούν όλες οι διώξεις ενάντια σε αγωνιστές.

 

Δήλωση του Τάσου Τσιαπλέ, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου και τη συμπεριφορά των μελών της πλειοψηφίας
Επόμενο άρθρο Κ. Τσιάρας: Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας