Ειδήσεις

Για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου και τη συμπεριφορά των μελών της πλειοψηφίας


Η ‘’Αγωνιστική Ενότητα Συνταξιούχων Δημοσίου’’ ενημερώνει τους συνταξιούχους και όλους τους Καρδιτσιώτες ότι την Τρίτη 1/11/2022 συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 25/10/2022 με μοναδικό θέμα την συγκρότηση σε σώμα.

Από την αρχή της συνεδρίασης βάλαμε τη θέση μας για συγκρότηση του προεδρείου σε αντιπροσωπευτική βάση κάτι το οποίο αρνήθηκαν προκλητικά οι σύμβουλοι του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνεταιρισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ λέγοντας ότι αυτοί θα μοιραστούν μεταξύ τους τις θέσεις του προεδρείου, όπως και έκαναν αποκλείοντας από το προεδρείο το 30% των συναδέλφων που πήραν μέρος στις αρχαιρεσίες και στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας, ενώ στα λόγια κάνουν το δημοκράτη και μιλάνε για ενότητα.

Καταγγέλλουμε την αντιδραστική αυτή στάση των μελών του Δ.Σ. που προέρχονται από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που ακολουθώντας την πολιτική και συμπεριφορά των κομμάτων τους, έγινε προκλητική, στη συνεδρίαση της 3/11/2022, όπου με αλαζονεία και φανφαρονισμό αρνήθηκαν να δώσουν κλειδιά των γραφείων στην παράταξή μας λέγοντας ότι αυτοί είναι πλειοψηφία και κάνουν ότι θέλουν.

Δεν μας ξαφνιάζει αυτή η στάση και συμπεριφορά των μελών της πλειοψηφίας, ούτε των παρατάξεών τους. Αυτοί οι ίδιοι και οι παρατάξεις τους (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) και ως εργαζόμενοι ήταν το μακρύ χέρι της κάθε φορά κυβέρνησης, όποια και αν ήταν. Επόμενο ήταν να συνεχίσουν να υπηρετούν τον ίδιο σκοπό και ως συνταξιούχοι. Τώρα πλέον πιο απροκάλυπτα μέσα από κοινό ψηφοδέλτιο ενάντια στην παράταξή μας και ενάντια στα συμφέροντα των συνταξιούχων.

Συνάδελφοι

Δηλώνουμε ότι η ‘’Αγωνιστική Ενότητα’’ και οι δυο εκλεγμένοι στο Δ.Σ. θα παρακάμψουμε την βρώμικη επίθεση που μας κάνει η πλειοψηφία και θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα ενάντια στην αδράνεια, το συμβιβασμό και την υποταγή στις κυβερνητικές επιλογές, στην ‘’άκρα του τάφου σιωπή’’ που θέλουν να επιβάλλουν στο κίνημα τα μέλη της πλειοψηφίας. Θα είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα για διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των συνταξιούχων, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που ξεζουμίζονται από την πολιτική των κυβερνήσεων που στηρίζουν από κοινού οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Άλλωστε γιαυτό κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου, γιαυτό και θέλουν να φιμώσουν κάθε φωνή και άποψη που είναι υπέρ των συμφερόντων των συνταξιούχων και της κοινής δράσης με τα άλλα στρώματα.

Καλούμε τους συνταξιούχους να βγάλουν συμπεράσματα και να αγωνιστούν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που φτωχαίνει το λαό αλλά και ενάντια στα ‘’ντόπια θεριά’’ που την υπηρετούν κατά γράμμα χωρίς να διστάζουν μπροστά σε τίποτα.

Σας καλούμε όλους να διαμαρτυρηθούμε συλλογικά παίρνοντας μαζικά μέρος, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες, την Τετάρτη 9 Νοέμβρη, μέρα γενικής απεργίας, στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

 

Για την ‘’Αγωνιστική Ενότητα Συνταξιούχων Δημοσίου’’

Τα μέλη του Δ.Σ.

Τσιώνος Σεραφείμ, Μπόρλας Ηλίας

Προηγούμενο άρθρο Έργα και δράσεις Κυκλικής Οικονομίας, με προτεραιότητα στη διαχείριση της βιομάζας
Επόμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Προστασία με νόμο της πρώτης κατοικίας