Ειδήσεις

Τέλος στα παιχνίδια εντυπώσεων με την υδροδότηση της λίμνης Πλαστήρα


Λαλίστατος και είρων όσο δεν πάει άλλο ο τέως δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντής για τα προβλήματα υδροδότησης.  Φαίνεται ότι η διαρκής αργομισθία του,συμβάλλει στον αντιπολιτευτικό του οίστρο. Βλέποντας την δημοτική αρχή να κάνει πρωτόγνωρα πράγματα και να βγάζει τη λίμνη Πλαστήρα από την παρακμή που ο ίδιος την είχε καταδικάσει, απαξιώνει τους πάντες και τα πάντα: Ειρωνεύεται την προεπαναστατική σημαία των Αγράφων, τις εκδηλώσεις για το 1821, αλλά «κάνει γαργάρα» την σπουδαία επιτυχία ένταξης στο πρόγραμμα Ελλάδα 2021 με 238.000 ευρώ για την δημιουργία Υπαίθριου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, μοναδικό στην Ελλάδα.

Απαξιώνει την προσπάθεια για τέλεση ρομαντικών γάμων στη λίμνη, χωρίς να αντιλαμβάνεται τί σημαίνει για την τοπική οικονομία αυτό.

Ειρωνεύεται τις «Μις Τουρισμός» και την διεθνή προβολή της λίμνης, αλλά και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Δεν τον κακίζουμε: αυτή είναι η παιδεία και η αισθητική του, μέχρι εδώ φθάνει και γι’ αυτό χαντάκωσε τη λίμνη με την ισόβια μίζερη παρουσία του.  Όμως δημότες, επαγγελματίες και πολίτες της Καρδίτσας αναγνωρίζουν το έργο μας, κι αυτό είναι αρκετό.

Ο κ. Τσιαντής έχασε την ψυχραιμία του και σε πλήρη ταραχή, κάνει φθηνή αντιπολίτευση με ένα ευαίσθητο και σοβαρό θέμα όπως αυτό της ομαλής υδροδότησης. Προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, διογκώνοντας ένα υπαρκτό πρόβλημα. Είναι ανύπαρκτος στα Δημοτικά Συμβούλια και την Οικονομική Επιτροπή, αλλά έχει επιλέξει να μας εγκαλεί μέσω facebook, να ζητά την παραίτηση της δημοτικής αρχής… διότι δεν κατάφερε να λύσει σε έξη μήνες όλα τα προβλήματα που προκάλεσε ο «Ιανός»!

Εντέχνως παραγνωρίζει τις αιτίες του προβλήματος. Δείχνει να αγνοεί τις ανυπολόγιστες ζημιές του υδρευτικού δικτύου από τον «Ιανό» και εννοείται ότι θεωρεί φυσιολογικές τις συνθήκες λειτουργίας των υπηρεσιών εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Αποσιωπά τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για την αποκατάσταση των προβλημάτων ύδρευσης. Δολίως συνδέει με τις άλλες δραστηριότητες που συνεχίζονται απρόσκοπτα. Μοιάζει να θέλει να παραλύσει κάθε άλλη δραστηριότητα επειδή παρουσιάζονται διακοπές νερού σε κάποιες περιπτώσεις ή δεν υπάρχει ανάλογη επάρκεια. Η αγαπημένη ατάκα είναι «εδώ δεν έχουμε νερό, ασχολείται με μις Τουρισμός/ ποιητές,/ πρεσβείες,/πάρκα/βιβλιοθήκες/κ.ο.κ. Απαξιώνει έντεχνα κάθε τι δυναμικό και καινοτόμο που ο ίδιος δεν μπορεί να παρακολουθήσει. Το χειρότερο είναι ότι επιχαίρει με την καταστροφή. Αντί να καταδικάσει δημόσια την εγκληματική δράση ασυνείδητωνμε τις ελεγχόμενες διακοπές νερού στο δίκτυο ύδρευσης προκάλεσαν προβλήματα,βιάζεται να αποδείξει ότι είναι ανύπαρκτη η υπόθεση για την οποία καταθέσαμε μήνυση στον Εισαγγελέα. «Θέλει… να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει», όπως λέει και η παροιμία, μάλιστα είναι τέτοια η σπουδή του, που έφτασε να στέλνει μηνύματα στα κινητά των δημοτών για να διαβάσουν τις ασυναρτησίες του στο facebook(!!!).

Ο κ. Τσιαντής διοίκησε αδιατάρακτα επί 25 συνεχόμενα χρόνια, ωστόσο δεν έλυσε οριστικά τα προβλήματα της ύδρευσης. Με την απώλεια της εξουσίας, ο κ. Τσιαντής ως φαίνεται έχασε και τη μνήμη του: ξέχασε ότι κάθε καλοκαίρι είχε προβλήματα σε όλα τα χωριά με το νερό, μέχρι το 2019 τον Αύγουστο. Ξέχασε ότι εκτός της λειψυδρίας είχε δυόμισυ μήνες αμάζευτα σκουπίδια. (γιατί άραγε;) Ξέχασε ότι μας παρέδωσε ακατάλληλο υδραγωγείο στον Άγιο Αθανάσιο Λαμπερού, πρόβλημα που πασχίζουμε εμείς να λύσουμε. Ξέχασε ότι μας παρέδωσε ένα δίκτυο άντλησης νερού από τη λίμνη για το υδραγωγείο του Νεοχωρίου… χωρίς σημεία εξαερισμού, γεγονός που καθιστά το δίκτυο προβληματικό! Ξέχασε που μας παρέδωσε όλες τις υδρομαστεύσεις ασυντήρητες από ετών, γεμάτες βάτα, ξύλα, φερτές ύλες, ανοιχτές σε ερπετά και άλλα ζωντανά… Ξέχασε ότι μας παρέδωσε υδραγωγεία ακαθάριστα, ασυντήρητα και με ρωγμές και διαρροές.Ξέχασε ότι υπάρχουν ακόμα από τη θητεία του υπολείμματα δικτύου με σκουριασμένες σιδηροσωλήνες…

Ο ίδιος μπορεί να θέλει να ξεχάσει, αλλά το δυστύχημα για τον ίδιο είναι ότι οι πρόεδροι των κοινοτήτων και οι δημότες θυμούνται.

Προπαντός ότι υπάρχουν φωτογραφίες για τα έργα και τις ημέρες του κ. Τσιαντή, όπως υποθέσεις ανοιχτές στην Εισαγγελία…

Η αλήθεια για τα προβλήματα υδροδότησης

Δεν υποτιμούμε το πρόβλημα, αντίθετα καταλαβαίνουμε ότι είναι σημαντικό για την ποιότητα ζωής των δημοτών μας, γι’ αυτό και είναι υψηλή προτεραιότητα για εμάς και ευχαριστούμε τους δημότες για την κατανόηση, τους οποίους με υπευθυνότητα ενημερώνουμε:

  1. Ο «Ιανός» κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των υδρευτικών δικτύων, τα οποία για να αποκατασταθούν χρειάζεται χρόνος και χρήμα.
  2. Οι μεγάλες καταπτώσεις κατέστρεψαν δρόμους που δεν επιτρέπουν ακόμα και σήμερα την πρόσβαση σε πηγές, την μεταφορά υλικών, ενώ πολλές εργασίες γίνονται χειρονακτικά.
  3. Οι κατολισθήσεις είχαν ως συνέπεια να χαθούν πηγές, ή μέρος αυτών, με συνέπεια να μην υπάρχουν οι ποσότητες που είχαμε παλαιά, με αποτέλεσμα να λείπει νερό.
  4. Οι απαιτήσεις σε νερό το καλοκαίρι είναι πολλαπλάσιες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται κατάχρηση και το δίκτυο χρησιμοποιείται ως αρδευτικό για πότισμα κήπων και κάποιοι να το χύνουν απερίσκεπτα.
  5. Άγνωστος/άγνωστοι, προκάλεσαν σκόπιμα διακοπές νερού στα δίκτυα ύδρευσης Κρυονερίου, Μορφοβουνίου και Μεσενικόλα, κόβοντας τις νυκτερινές ώρες την παροχή νερού από τις πηγές Ανθοχωρίου, με σκοπό να ξεμείνουν τα χωριά από νερό. Για την εγκληματική αυτή δράση κατατέθηκε μήνυση στον Εισαγγελέα. Αντί να χώνει ως άλλος στρουθουκάμηλος το κεφάλι στις φωτογραφίες του ο κ. Τσιαντής, ας ρωτήσει καλύτερα τον πρόεδρο του Μορφοβουνίου για τις αλλεπάλληλες νυκτερινές διακοπές νερού στο δίκτυο Μορφοβουνίου- Μεσενικόλα, ο κ. Σεραφείμ Νάνος εντόπιζε κάθε βράδυ τις διακοπές, τον οποίο δημόσια ευχαριστώ για την καθημερινή παρουσία του στο υδραγωγείο και τον έλεγχο των νερών, καθώς και όλους τους προέδρους των κοινοτήτων.

Οι άμεσες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής:

  1. Σύνταξη μελετών για την άμεση αποκατάσταση των δικτύων, δημοπράτηση και ανάθεση των έργων με τις διαδικασίες της έκτακτης ανάγκης, ακόμα και με επιφανειακό αγωγό, προκειμένου να δοθεί άμεσα νερό.
  2. Συντήρηση και αποκατάσταση υδρομαστεύσεων και δεξαμενών, καθαρισμός αυτών, συμπλήρωση με νέες παροχές.
  3. Βελτίωση των όρων για την ασφαλή λειτουργία υδρομαστεύσεων και υδραγωγείων.
  4. Τοποθέτηση στεγανοποιημένων θυρών και παραθύρων με αλουμίνιο, έτσι ώστε να μην περνάει τίποτα μέσα στις πηγές και τα υδραγωγεία.
  5. Κατασκευή βαλβίδων εξαερισμούγια να καταστεί λειτουργικό το δίκτυο του Νεοχωρίου
  6. Συστηματική χλωρίωση και εργαστηριακός έλεγχος των νερών για την διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού.
  7. Όλα τα ανωτέρω ανατέθηκαν σε υδραυλικούς και επαγγελματίες που συνεργάζονταν και ο ίδιος ο κ. Τσιαντής, χωρίς να αλλάξουμε παρά μόνο την διαδικασία των υδρομετρητών και να καταργήσουμε τα περίφημα «εξελάκια» με τα οποία έπαιζαν μικροπολιτικό και ανήθικο παιχνίδι με τις καταναλώσεις νερού επί των ημερών του…

Κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά αλλά δεν έχουμε μαγικό ραβδί να λύσουμε σε 2 χρόνια όσα δεν έλυσε ο ίδιος σε 25 χρόνια ήρεμης διοίκησης και σε εποχές όπου έρρεαν άφθονα χρήματα…

Δυο λόγια για την ποιότητα νερού:

Λόγω των προβλημάτων από τον «Ιανό», σε κάποιες περιπτώσεις αναγκαστήκαμε να κάνουμε επιφανειακή μεταφορά νερού, δίνοντας άμεση λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το νερό είναι ακατάλληλο, το αντίθετο ελέγχεται συστηματικά και με υπευθυνότητα ενημερώνουμε τους δημότες ότι το νερό του δικτύου ύδρευσης είναι κατάλληλο προς πόση. Η κινδυνολογία ότι κάποιος «τρελός» θα πάει και κάνει κάτι όπως αναφέρει ο κ. Τσιαντής, είναι απορίας άξια, μήπως ξέρει κάτι και το προεξοφλεί; Για να ησυχάσει ο κ. Τσιαντής και κυρίως οι δημότες, δηλώνουμε ότι το δίκτυο επιτηρείται και δεν θα επιτρέψουμε παιχνίδια σε βάρος των δημοτών. Τα νερά ελέγχονται, είναι ασφαλή και οι δημότες ενημερώνονται άμεσα όταν προκύπτει πρόβλημα.

Επένδυση στο πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης 2,8 εκ. ευρώ

Για την αναβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού, αυτόματους χλωριωτές, τηλεμετρία για την εξοικονόμιση των νερών και εντοπισμού διαρροών, κ.α. καταθέσαμε μελέτη στην Πρόσκληση ΑΤ01 με τίτλο «Υποδομές Ύδρευσης» με τίτλο «Τηλεδιαχείριση δικτύου ύδρευσης Δήμου λίμνης Πλαστήρα» προϋπολογισμού 2.859.179 € και διεκδικούμε το έργο. Συνολικά στο πρόγραμμα «Τρίτσης» διεκδικούμε έργα 6,1 εκατομμυρίων Ευρώ, άθλος πραγματικός για μικρό υποστελεχωμένο Δήμο, με ταυτόχρονη διαχείριση «Ιανού» και «Κορονοϊού».

Περισσότερα για κάθε χωριό, στις λαϊκές συνελεύσεις που θα γίνουν τον Αύγουστο

Ο κ. Τσιαντής ποτέ δεν έκαμε δημόσιο απολογισμό, όπως ποτέ δεν μπόρεσε να συζητήσει δημόσια. Εμείς μπορούμε να κοιτάζουμε τους δημότες στα μάτια, να κάνουμε δημόσια τον απολογισμό μας, να ενημερώνουμε τους δημότες, αλλά και να αναγνωρίζουμε ενδεχόμενα λάθη. Ραντεβού στις λαϊκές συνελεύσεις του Αυγούστου!Τον καλούμε να είμαστε δίπλα – δίπλα, να μάθει τι σημαίνει άμεση δημοκρατία και πραγματική κοινωνική λογοδοσία. Κυρίως να μάθει πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του!

Με την υπεύθυνη δουλειά μας θέτουμε τέρμα στα παιχνίδια εντυπώσεων με την υδροδότηση του Δήμου λίμνης Πλαστήρα.

Τέλος, ευχαριστούμε τους δημότες για την κατανόηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Προηγούμενο άρθρο Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων για το εργατικό ατύχημα 47χρονου
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήρια του Υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα στην Αναγέννηση για την άνοδό της στη Super League 2