Ειδήσεις

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων για το εργατικό ατύχημα 47χρονου


Ένας ακόμη εργάτης σοβαρά τραυματίας στον βωμό των επιχειρηματικών κερδών. Καταγγέλλουμε το νέο εργατικό ατύχημα σε βιομηχανία της περιοχής μας. Ο 47χρονος συνάδελφός μας, μετανάστης , τραυματίστηκε σοβαρά , παλεύοντας για το μεροκάματο, για την επιβίωσή τους.

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα προστίθεται στον μακρύ κατάλογο όλων των προηγούμενων, που πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, στους τόπους δουλειάς και τις συνθήκες πίεσης που υπάρχουν.

Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπου κάθε 15 λεπτά της ώρας έχουμε ένα εργατικό «ατύχημα» και κάθε 3 ημέρες ένα θανατηφόρο «δυστύχημα». Αυτό είναι το καθημερινό σκηνικό της ταξικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Με το τελευταίο αντεργατικό νομοσχέδιο οι ήδη υποστελεχωμένες Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) καταργούνται και αντικαθίστανται από ανεξάρτητες αρχές με ότι αυτό συνεπάγετε για τους εργαζόμενους .

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας , σε κάθε χώρο δουλειάς  να μην κάνουν πίσω, μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο από την διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να διεκδικήσουν :

  • Να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Να ενισχυθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την υγιεινή κι ασφάλεια στους τόπους εργασίας.
Προηγούμενο άρθρο Ο Αθλητικός Όμιλος Φοίνικες Κερκύρας επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο
Επόμενο άρθρο Τέλος στα παιχνίδια εντυπώσεων με την υδροδότηση της λίμνης Πλαστήρα