Ειδήσεις

Τεράστιες οι ζημιές από χαλάζι σε καλλιέργειες των Σοφάδων


Μετά από άμεση επικοινωνία του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής το Προϊστάμενο κ. Σπύρο Σπυρόπουλο επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 6/7  τις πληγείσες περιοχές από την χαλαζόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Κεφαλά, του επόπτη ΕΛΓΑ για το Ν. Καρδίτσας κ. Στέφανο Παπαναστασίου, προέδρων κοινοτήτων και αγροτών,  πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι σε πληγείσες καλλιέργειες, κυρίως βαμβακιού καθώς και καλαμποκιού και μηδικής  ώστε να διαπιστωθεί από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες.

Παράλληλα έγινε αναγγελία της ζημιάς για τις Τοπικές Κοινότητες Πασχαλίτσας, Γεφυρίων, Γραμματικού, Αχλιαδιάς, Κέδρου, Λεονταρίου και Κυψέλης , οπότε οι  ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα πρέπει να έρθουν σε επαφή  με τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ  για δήλωση των ζημιών που υπέστησαν.

Να σημειωθεί ότι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τους θυελλώδεις ανέμους προκλήθηκαν ζημιές σε ποιμνιοστάσια και αποθήκες για τις οποίες θα ακολουθηθεί η διαδικασία των προγραμμάτων ΚΟΕ.

Ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Κεφαλάς, ανέφερε χαρακτηριστικά πως διαπιστώθηκαν σημαντικές ζημίες και  είναι επιβεβλημένο να υπάρξουν το ταχύτερο δυνατό δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε σε μια εποχή με έντονα οικονομικά προβλήματα και υψηλές οικονομικές απαιτήσεις για τον αγρότη . Επανέλαβε πως ο Δήμος Σοφάδων στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στους αγρότες της περιοχής προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ.

 

Προηγούμενο άρθρο Φανή Τσιρογιάννη: Οι παθογένειες του ΕΛΓΑ
Επόμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, επί της οδού Δ. Εμμανουήλ