Ειδήσεις

Θεατρική Παράσταση παρακολούθησε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας


Την Τρίτη 19-3-2024, εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας παρακολούθησαν  την θεατρική παράσταση «BlackBirthday», μια καθαρόαιμη μαύρη κωμωδία του Κώστα Σταύρου, από τηνθεατρική ομάδα ΣΥΝΘΕΣΗη οποία ιδρύθηκε το 2018 και εδρεύει στα Ιωάννινα. Η παράσταση παρουσιάστηκε στο κοινό στα πλαίσια του 39ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, έναν θεσμό ιδιαίτερα σημαντικό που γίνεται κάθε χρόνο στην πόλη μας. Το φεστιβάλ διοργανώνεται με ευθύνη της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων από 14 ως 23 Μαρτίου 2024.Το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου αποτελεί έναν από τους πιο καταξιωμένους θεσμούς και συνεχίζει την λαμπρή πορεία του ανεβάζοντας όλο και περισσότερο την ποιότητά του, προσφέροντας έτσι τα μέγιστα στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Το Black Birthday αντιμετωπίζει και αυτόν τον ίδιο το θάνατο με πολύ χιούμορ και μας θυμίζει πως όσο δυσάρεστος κι αν είναι ο τελευταίος μας προορισμός, η ζωή μπορεί και μέσα από τις πράξεις μας, τις μικρές χαρές, τις όχι πάντα ευχάριστες συγκινήσεις της να τον ξορκίσει και εν τέλει να τον ακυρώσει με τον πιο θετικό τρόπο.

Υπόθεση: Ο κατά φαντασία ασθενής, Κώστας ή για τους φίλους του ο «Black birthday», μεγάλωσε με τον φόβο ότι θα πεθάνει την ημέρα των γενεθλίων του, εξαιτίας του θανάτου ενός θείου του την ίδια μέρα όταν ο ίδιος ήταν ακόμα παιδί. Την παραμονή των 50ων του γενεθλίων του και όντας μόνος στο σπίτι περιμένοντας… τον Χάρο να τον πάρει, δέχεται την επίσκεψη του ανεκδιήγητου κουμπάρου του, Στάθη ο οποίος αντιμετωπίζει την φοβική εμμονή του Κώστα με πολύ ειρωνεία και «δολοφονικό» χιούμορ.

Για πολλούς από τους εκπαιδευόμενους μας ήταν η πρώτη τους επαφή με το θέατρο και ήταν πολύ ευχάριστο πού ήταν τόσο θετικοί, το απόλαυσαν και εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθεί κάτι ανάλογο, καθώς η τέχνη διαπαιδαγωγεί τον άνθρωπο, τον βελτιώνει, τον κάνει καλύτερο και τελικά τον ηθικοποιεί.

Για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης του σχολείου μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ΔΣ της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης και ιδιαίτερα τον πρόεδρότης,κ. Μανώλη Στεργιόπουλο, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να απολαύσουμε την υπέροχη παράσταση.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή (ΕΣΠΑ 2021-2027)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Προηγούμενο άρθρο Αναβίωσε στον Παλαμά το Αποκριάτικο Σεργιάνι μετά από 60 ολόκληρα χρόνια
Επόμενο άρθρο Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά την πραγματοποίηση της παρέλασης