Ειδήσεις

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Τ.Κ. Καλυβίων Πεζούλας


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεοςτο Σάββατο 22 Ιουλίου 2023, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Τ.Κ. Καλυβίων Πεζούλας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε, ότι η Αγία Μαρία Μαγδαληνή, είναι δυστυχώς ένα πρόσωπο παρεξηγημένο, παρόλο που ήταν ένας αγιασμένος άνθρωπος, που ευεργετήθηκε και χαριτώθηκε από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και γι’ αυτό εξέφραζε την ευγνωμοσύνη και την αγάπη της προς Εκείνον.

Πήρε το προσωνύμιο “Μαγδαληνή”, γιατί καταγόταν από τα Μάγδαλα, μια κωμόπολη της περιοχής της Γαλιλαίας και όπως μας επιβεβαιώνουν οι Ευαγγελιστές, ο Κύριος την ελευθέρωσε από επτά δαιμόνια που την κατείχαν. Μετά την θεραπεία της, ακολούθησε τον Κύριο, μαζί με τον όμιλο των μαθητών και με άλλες γυναίκες που τον διακονούσαν και ονομάστηκε Ισαπόστολος, γιατί ως μαθήτριες του Χριστού, ανέλαβαν ένα ιεραποστολικό έργο.

Πριν επισκεφτεί ο Κύριος με τους μαθητές Του τα χωριά και τις πόλεις για να κηρύξει, η Μαρία Μαγδαληνή και οι άλλες μαθήτριες προηγούνταν, για να προετοιμάσουν και να διευκολύνουν την πραγμάτωση του ιεραποστολικού Του έργου, όχι μόνο με τις πρακτικές τους φροντίδες, αλλά και με την παρουσία τους, που προετοίμαζε τους ανθρώπους για την έλευση του Διδασκάλου.

Η Μαρία Μαγδαληνή και οι άλλες μαθήτριες αναδείχτηκαν Μυροφόρες, γιατί πήγαν στον τάφο του Χριστού κομίζοντας μύρα, για να προσφέρουν στον Χριστό τις νεκρικές τιμές, σύμφωνα με τα ιουδαϊκά έθιμα και αντίκρισαν το μνημείο κενό, αφού ο Χριστός είχε αναστηθεί.

Καταξιώθηκε να είναι η πρώτη που είδε τον αναστημένο Ιησού Χριστό, μετά την Παναγία Μητέρα Του και ο Κύριος της ανέθεσε να ενημερώσει τους αδελφούς Του για την Ανάστασή Του και την συνάντησή τους στη Γαλιλαία.

Η Μαρία Μαγδαληνή είναι από τα λίγα γυναικεία πρόσωπα που αναφέρονται στο ιερό Ευαγγέλιο, ως δυναμική παρουσία του γυναικείου φύλου στην εν Χριστώ σωτηρία.

Μέρη των θαυματουργών ιερών λειψάνων της φυλάσσονται σε μονές του Αγίου Όρους και αυτό το γεγονός υποδηλώνει, ότι ήταν άνθρωπος της αφοσίωσης, της προσευχής και της πλήρους ταύτισης με τον Ιησού Χριστό.

Προ της Απολύσεως, τέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Βασιλείου Χαντζοπούλου.

 

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήριο μήνυμα της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκπ/σης Θεσσαλίας Β. Ζιάκα προς τους επιτυχόντες
Επόμενο άρθρο Ελ. Τζανακούλη: Η ανεύθυνη πολιτική του κ. Αγοραστού θέτει σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες