Ειδήσεις

Τη μνήμη του Νικολάου Πλαστήρα, τίμησε η Καρδίτσα με επιμνημόσυνη δέηση


Τη μνήμη του Νικολάου Πλαστήρα, του «Μαύρου Καβαλάρη» της Μικράς Ασίας και εμπνευστή του ταμιευτήρα Ταυρωπού, τίμησε η Καρδίτσα το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου 2023.
Την εκδήλωση τιμής και δόξας διοργάνωσε η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Ν. Καρδίτσας με τη συνεργασία των τοπικών φορέων.
Αρχικά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πραγματοποιήθηκε ομιλία για τον Νικόλαο Πλαστήρα από τον τε.α. Συντ/ρχη & Πρόεδρο Θεσσαλών Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Λεβιδιώτη Ιωάννη. Στη συνέχεια, τελέστηκε επιμνημόσυνη Δέηση στην πλατεία Πλαστήρα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου στον προ του έφιππου ανδριάντα χώρο, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, ενώ χορευτικοί όμιλοι χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια.
Στην ομιλία του ο κ. Λεβιδιώτης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην στρατιωτική ευφυΐα και τα σπουδαία δράση του Νικολάου Πλαστήρα, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά τα ίδια τα λόγια του του Κεμάλ Ατατούρκ: «Ο Πλαστήρας είναι άξιος κάθε τιμής και εγώ ως εχθρός έχω καθήκον να ομολογήσω πρώτος, την μεγάλη αξία του αντιπάλου μου. Ο Πλαστήρας δεν έσωσε μόνο την τιμή των Ελληνικών όπλων, έσωσε ακόμη και την Ελλάδα, η οποία χωρίς την πατριωτικήν επέμβασίν του θα ήτο τελείως κατεστραμμένη».
Ο κ. Λεβιδιώτης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών κ. Βασίλη Τσαντήλα για την τιμή που του έκανε να είναι ομιλητής, υπογράμμισε ότι η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους απαιτείται να διατηρηθεί ως φάρος, για να οδηγεί τους Έλληνες στην ορθή πορεία και για να μείνει η Ελλάδα όρθια, δυνατή και αγέρωχη.
Η εκδήλωση έγινε με τη συμμετοχή των εξής φορέων:• Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού • Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας •Ένωση Επιστημόνων Ν. Καρδίτσας • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης «Νικ. Πλαστήρας» • Ποδοσφαιρική ομάδα «Ν. Πλαστήρας» • Ράδιο Λέσχη Ταξί «Ν. Πλαστήρας» • Τοπική Κοινότητα Μορφοβουνίου • Σύλλογος Μορφοβουνιωτών Καρδίτσας • Σύλλογος Μικρασιατών και Ανατολικοθρακιωτών και τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Καρδίτσας και του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, υπό την αιγίδα Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 

Προηγούμενο άρθρο Βόλει Γυναικών: Νίκη με 3-1 σετ στην πρεμιέρα για τον ΓΣ Μουζακίου επί του Φιλαθλητικού Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Λόγιος, ποιητής ή τίποτα - Του Κώστα Βλάχου