Ειδήσεις

Τιμήθηκαν και φέτος οι πεσόντες στους αγώνες του έθνους


Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας/ΠΕ Καρδίτσας και τη στήριξη του ΝΠΔΔ «Αθλητισμός- Πολιτισμός – Νεότητα» του Δήμου Μουζακίου διοργανώθηκε και φέτος από το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας» η εκδήλωση-επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στους αγώνες του Έθνους.

Από δεκαετίας και πλέον η εκδήλωση έχει καθιερωθεί να διοργανώνεται την πρώτη μετά τις 15 Οκτωβρίου Κυριακή εκάστου έτους, στον οικισμό Πλατάνια Οξυάς, γενέτειρα του Απόστολου Καραβίδα, πρώτου από το νομό Καρδίτσας πεσόντα στον πόλεμο του 1940-41, και φέτος πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή,  17 Οκτωβρίου.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, παρέστησαν αρκετοί Οξυώτες, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας κος Τρυφέρης Ηλίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Άρης Γκαγκάς και Παναγόπουλος Γεώργιος και το μέλος του συμβουλίου της Κοινότητας Οξυάς κος Σωτηρίου Σπύρος, ενώ ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος εκπροσωπήθηκε από τον αιδεσιμολογιότατο π. Λάζαρο Κουτσογιάννη.

Επιστολή προς το ΔΣ του Συλλόγου, που αναγνώσθηκε στους παριστάμενους, απέστειλε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και του ΝΠΔΔ  «Αθλητισμός- Πολιτισμός – Νεότητα» του Δήμου Μουζακίου κα Μαρία Καραμπέκου, με την οποία εξηγούσε τους επαγγελματικούς λόγους που την εμπόδισαν να παραστεί και επαινούσε την πρωτοβουλία και προσπάθεια του Συλλόγου, υποσχόμενη πως ο Δήμος Μουζακίου και το ΝΠΔΔ «Αθλητισμός- Πολιτισμός – Νεότητα» θα στέκεται στο εξής αρωγός της.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Γιώργος Δ. Καραβίδας καλωσόρισε όλους τους παριστάμενους και ευχαρίστησε το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο, την Περιφέρεια Θεσσαλίας/ΠΕ Καρδίτσας και το ΝΠΔΔ «Αθλητισμός- Πολιτισμός – Νεότητα» του Δήμου Μουζακίου για την καθοριστική συμβολή και στήριξη στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ο ίδιος, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία τους αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης,  επισήμανε τη σημασία της, ως ελάχιστου φόρου τιμής σ’ εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, τόνισε δε πως η συγκεκριμένη προσπάθεια θα συνεχιστεί, σε πείσμα όσων επιδιώκουν την αποδόμηση των εννοιών της «πατρίδας» και του «έθνους», έννοιες, ωστόσο, που δύσκολα βγαίνουν από τη συνείδηση του κάθε λαού και ειδικά από το λαό των Ελλήνων.

Προηγούμενο άρθρο 16 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Υλοποίηση Ημερίδας Διάδοσης & Ευαισθητοποίησης προγράμματος Erasmus+