Ειδήσεις

Υλοποίηση Ημερίδας Διάδοσης & Ευαισθητοποίησης προγράμματος Erasmus+


Την Παρασκευή 15/10/2021 το «Θεοδωρίδειο Κέντρο ΑμεΑ-Ορίζοντες» πραγματοποίησε ημερίδα διάδοσης και ευαισθητοποίησης για την ολοκλήρωση της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Αξιοποίηση καινοτόμων υπολογιστικών εργαλείων και λογισμικών ως μέσο για την άρση του αποκλεισμού νέων με κινητική και νοητική αναπηρία» και κωδικό «2020-1-EL01-KA104-077625». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε δια ζώσης μετά από άνοιγμα των ταξιδιών εντός της ΕΕ, με συμμετέχοντες πλήρως εμβολιασμένους (Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID).

Η ημερίδα έλαβε χώρα στο Αναψυκτήριο του Παυσιλύπου, όπου παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καρδίτσας, τοπικοί φορείς, μέλη του Κέντρου μας και άλλοι πολίτες ενδιαφερόμενοι για θέματα ΑμεΑ. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις του προγράμματος και αναλύθηκαν τα οφέλη που προέκυψαν για τους συμμετέχοντες και το Κέντρο μας, ενώ οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους παρευρισκόμενους.

Το πρόγραμμα εντάσσονταν στη Δράση KA1/Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Είχε διάρκεια 2 εβδομάδες από 24/7/2021 έως 07/08/2021 και συμμετείχαν οκτώ (8) εκπαιδευτές του Οργανισμού μας (και 4 συνοδοί).

Αφορούσε εκπαιδευτική επίσκεψη στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό υποδοχής «CYBERIA Internet Stúdió Kft» στην Ουγγαρία.

Το πρόγραμμα των 2 εβδομάδων περιλάμβανε τα εξής:α) Σεμινάρια και Πρακτική εξάσκηση σε καινοτόμα Λογισμικά για ΑμεΑ β) Σεμινάρια – πρακτική για προώθηση της Επιχειρηματικότητας των ΑμεΑ γ) Τεχνικές επισκέψεις και ανταλλαγή εμπειριώνδ) Μελέτες περίπτωσης (Case Studies). Ταυτόχρονα έγιναν πολιτιστικές επισκέψεις σε διάφορα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Οι συμμετέχοντες αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις και απέκτησαν πολλές νέες εμπειρίες. Για την αναγνώριση και πιστοποίηση της επιμόρφωσης, οι συμμετέχοντες έλαβαν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και Ευρωδιαβατήριο Κατάρτισης (Europass Mobility).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΙΚΥ(Εθνική Μονάδα του προγράμματος Erasmus+) που μας έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε για 2η φορά ευρωπαϊκή εμπειρία κατάρτισης.

Το «Θεοδωριδειο Κεντρο ΑμεΑ-Οριζοντες» θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, μεράκι και ευαισθησία να δραστηριοποιείται στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Τούτο διότι είναι βασικός μας στόχος οι εκπαιδευτές αλλά και οι εκπαιδευόμενοί μας να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες που θα τους εξυπηρετήσουν τόσο στην μελλοντική τους εργασία όσο και στην προσωπική τους ζωή μέσω καινοτόμων δράσεων όπως το πρόγραμμα Erasmus+.

 

Προηγούμενο άρθρο Τιμήθηκαν και φέτος οι πεσόντες στους αγώνες του έθνους
Επόμενο άρθρο ΤΕΕ ΚΔΘ - Συνέδριο In2C: Σε εθνικό επίπεδο η εφαρμογή των εργαλείων ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στον κατασκευαστικό τομέα