Ειδήσεις

Την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη συνάντησε ο βουλευτής Τέλης Σπάνιας


Το πλάνο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τα προβλήματα δομών υγείας του νομού μας, ήταν το θέμα της συζήτησης στην συνάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, υπεύθυνη για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη και του Βουλευτή του Νομού Καρδίτσας της Ν.Δ. κ. Τέλη Σπάνια.

Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της κ. Αγαπηδάκη και για το λόγο αυτό δεν αναφέρθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα που αφορούν το Γ. Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Ο  κ. Σπάνιας ζήτησε από την Υπουργό την συμβολή της για την αναβάθμιση και κάλυψη των ελλείψεων σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό το συντομότερο δυνατό του Νοσοκομείου μας.

Κατόπιν συζήτησαν για το Κέντρο Υγείας Παλαμά, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι διαδικασίες για την άμεση αποκατάσταση του. Η κ. Αγαπηδάκη επισήμανε ότι έχουν δρομολογηθεί και έχουν εξασφαλιστεί όλα τα κονδύλια που χρειάζονται για την πλήρη αποκατάσταση και επάνδρωσή του. Ανέφερε ότι καταβάλλεται επίσης κάθε προσπάθεια για την καλύτερη διαμόρφωση του χώρου στον οποίο μεταφέρθηκε προσωρινά το κέντρο υγείας. Στη συνέχεια της συζήτησης επισημάνθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν στα αγροτικά ιατρεία των χωριών που πλημμύρησαν και η Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση τους.

Έγινε αναφορά για το νέο  Κ.Υ. Μουζακίου, το οποίο είναι σε τελική φάση για την εγκατάσταση του εξοπλισμού και σύντομα θα μπει σε λειτουργία.

Συζητήθηκαν επίσης και τα προβλήματα που υπάρχουν στα αγροτικά ιατρεία των τοπικών κοινοτήτων της δικαιοδοσίας του ΚΥ Μουζακίου και των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν εκεί.

Έγινε αναφορά για την λειτουργία του Πολυδύναμο Περιφερειακού Ιατρείου του δήμου λίμνης Πλαστήρα, όπως και για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Κ.Υ. Σοφάδων για την αναβάθμιση του.

Για το Κ.Υ. Καρδίτσας τονίστηκε η αναγκαιότητα στελέχωσης του με ιατρικό κυρίως προσωπικό, όπως και την ενίσχυση των ΤΟΜΥ και τις μονάδες ΚΟΜΥ.

Η κ. Αγαπηδάκη δεσμεύτηκε να τρέξει όλες αυτές τις διαδικασίες που έχουν ανακοινωθεί και θα ενισχύσουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του Νόμου Καρδίτσας.

Επίσης ενημέρωσε τον κ. Σπάνια ότι υπάρχει σχέδιο οργάνωσης που θα έρθει σύντομα προς διαβούλευση, με τη δημιουργία νέου χάρτη υγείας με πρωτοβουλίες που έχουν σκοπό να εξασφαλίσουν σε όλους την εύκολη πρόσβαση στις δομές υγείας. Επιπλέον θα προωθηθούν προγράμματα πρόληψης και μια σειρά παροχών που θα θωρακίσουν την υγεία των πολιτών.

Ο κ. Σπάνιας αναφέρθηκε στις πληγείσες περιοχές και την αναγκαιότητα να υπάρχει συνεχής έλεγχος σε αυτές. Η κ. Αγαπηδάκη διαβεβαίωσέ ότι γίνονται συνεχείς έλεγχοι στο νερό και παίρνονται όλα τα αναγκαία μέτρα τα οποία και θα υφίστανται όσο αυτό είναι απαραίτητο.

Ο Βουλευτής κατέληξε λέγοντας ότι: «Ο νομό μας κ. Αναπλ. Υπουργέ είναι σε πολύ δύσκολη θέση, με πολλά προβλήματα, και θα επιθυμούσαμε την στήριξη σας, όπως και τις παρεμβάσεις σας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανδρώσουμε τις δομές υγείας και να προστατεύσουμε την υγεία των συμπολιτών μας.»

 

Προηγούμενο άρθρο Το δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη Ζωή μας με Αξίες
Επόμενο άρθρο Σε ορκωμοσίες νέων Δημοτικών Αρχών και Δημάρχων ο Μητροπολίτης