Ειδήσεις

Το δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη Ζωή μας με Αξίες


Με επιτυχία ξεκίνησε την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, η πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη δράση που διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καρδίτσας με τίτλο: «Το δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη Ζωή μας με Αξίες».

Το Δέντρο της Πρόληψης που αγκαλιάστηκε τόσο από τη σχολική κοινότητα όσο και από τους κατοίκους του Ν. Καρδίτσας κατά τις τρεις προηγούμενες χρονιές ευελπιστούμε ότι θα γίνει θεσμός.

Την Τρίτη 19.12.2023, με την συνοδεία όμορφων χριστουγεννιάτικων μελωδιών που μας πρόσφερε η μουσική  ορχήστρα «Μπαντίνα» του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, (Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο σταθερό συνοδό τους- μαέστρο κο Παλαπέλα και στους/στις μαθητές/τριες) πραγματοποιήθηκε η έναρξη από τους επισήμους.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, ο Θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας  κος  Αναγνωστόπουλος Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κος Θεολόγης Στέφανος, η Αντιδήμαρχος Καρδίτσας Μακρή Όλγα, η Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καρδίτσας κα Γιαβάζη-Χαλιαμάλια Βάνα , η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης και Θεματική Περιφερειάρχης κα Ρογγανάκη Λία, ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κος Ζαχαρής Κων/νος,  ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κος Γκόλτσος Κων/νος, μέλη των ομάδων του Κέντρου Πρόληψης και αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι κλήθηκαν να στολίσουν το Δέντρο με τις δικές τους αξίες. Επιπλέον μαθητές και μαθήτριες του Α2 1ου Πειραματικού Γυμνασίου  Καρδίτσας, έκαναν τις ευχές τους στολίδια για το Δέντρο της Πρόληψης.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ζήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις : οικονομική κρίση, πανδημία covid, καραντίνα, πλημμύρες . Τέτοιες κρίσεις μας επηρεάζουν και δημιουργούν «ρωγμές».

Απέναντι σε αυτά το Κέντρο Πρόληψης Ν. Καρδίτσας βάζει τις αξίες. Όχι όμως μόνο τις δοσμένες, αλλά κι αυτές που ο καθένας μας έχει αγωνιστεί για να αποκτήσει και οι οποίες μας βοηθάνε να απαντάμε στην τοξικότητα , στη μοναξιά και στην απομόνωση, με ευελιξία, με σχετίζεσθαι, με δημιουργία δικτύων δημιουργώντας μια ασπίδα ψυχικής ανθεκτικότητας.

«Φωτίζουμε» λοιπόν τις αξίες μας, τις αναδεικνύουμε και «αναπνέουμε» το οξυγόνο τους…

Ο κάθε πολίτης, μπορεί να έρχεται στο περίπτερο του Κέντρου Πρόληψης στην Κεντρική Πλατεία, να ενημερώνεται για τις δράσεις του Κέντρου και να στολίζει το Δέντρο της Πρόληψης, κρεμώντας στα κλαδιά του, τις δικές του αξίες.

 Ώρες λειτουργίας: από Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου έως και Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 10.00πμ – 1.30μμ .

Τις Παραμονές Πρωτοχρονιάς, το Κέντρο Πρόληψης μέσω των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων, θα επιστρέψει ως «δώρο στην κοινότητα και στις ομάδες του ( ομάδες γονέων, εκπαιδευτικών, εφήβων, παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας, εργαζόμενους μαθητές κλπ ) τις αξίες που παράχθηκαν από όλους μαζί με την ευχή να αποτελέσουν οδηγό και φάρο για τη ζωή μας το 2024.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τα Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τραγουδούν τα κάλαντα
Επόμενο άρθρο Την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη συνάντησε ο βουλευτής Τέλης Σπάνιας