Ειδήσεις

Την ενίσχυση του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας Καρδίτσας ζητά η Α. Σκόνδρα από τον Υπουργό Χρυσοχοΐδη


Συνάντηση είχε η Βουλευτής μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με τον Υπουργό Υγείας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο πλαίσιο της αδιάλειπτης συνεργασίας που έχουν, με αφορμή την επάρκεια και συνολική βελτίωση των δομών υγείας στο νομό μας.

Η Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας με πρόσθετη χρηματοδότηση, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εσωτερικές κτηριακές βελτιώσεις, πέραν της ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου μας.

Η κ. Σκόνδρα, στάθηκε επί μακρόν στο ζήτημα της έλλειψης γιατρών και στα προβλήματα που δημιουργεί αυτό στη λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά κυρίως στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Ζήτησε λοιπόν, στην επικείμενη προκήρυξη ιατρικού προσωπικού, να προβλεφθεί ικανός αριθμός ιατρών για τις ειδικότητες που έχει ανάγκη το νοσοκομείο μας.

Ένα άλλο ζήτημα που έθεσε η Βουλευτής, είναι η επιτακτική ανάγκη αποπεράτωσης της επισκευής των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία ΝΤΑΝΙΕΛ, στο Κ.Υ. Παλαμά και η γρήγορη και πλήρης επαναλειτουργία του.

Ο Υπουργός αντιλήφθηκε τις παραπάνω ανάγκεςτων δημόσιων δομών υγείας του Νομού μας, αναγνωρίζοντας στην Βουλευτή, την συνεχή επαγρύπνηση της, σε σχέση με τα ευαίσθητα αυτά κοινωνικά θέματα.

Συνέχισε δε, λέγοντας ότι: «Ηαναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας της χώρας είναι επιτακτική και προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε. Και φυσικά, επειδή γνωρίζω καλά την ιστορία και τις προοπτικές του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, θα καταβάλλουμε προσπάθεια να φτάσει στα καλύτερα δυνατά επίπεδα και να απολαμβάνουν οι Καρδιτσιώτισσες και οι Καρδιτσιώτες, τις παροχές υγείας που πραγματικά δικαιούνται και αξίζουν.»

Μετά την εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση, συμφώνησαν να συνεχίσουν την καλή συνεργασία, μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι. Τέλος, η Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό για την πάντα θετική ανταπόκρισή του.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Υπεγράφη η αύξηση Προϋπολογισμού των Σχεδίων Βελτίωσης για Θεσσαλία και Έβρο