Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας,επί τη εορτή των αγίων τριών παίδων Ανανίου, Αζαρίου και Μισαήλ προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στις 12:00΄μ., θα τελέσει την ορκωμοσία του Δημάρχου και της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σοφάδων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σοφάδων.

Στις 1:00΄μ.μ., θα τελέσει την ορκωμοσία του Δημάρχου και της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φαρσάλων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων.

Στις 5:00΄μ.μ., θα τελέσει την ορκωμοσία του Δημάρχου και της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μορφοβουνίου.

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Μοδέστου αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σοφάδωνκατά την οποία θα μετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες σχολικών μονάδων της πόλεως Σοφάδων.

Στον ως άνω Ιερό Ναό φυλάσσεται απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης κατά την οποία θα μετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Ενορίας.

****

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Την ενίσχυση του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας Καρδίτσας ζητά η Α. Σκόνδρα από τον Υπουργό Χρυσοχοΐδη