Ειδήσεις

Την πρωτοχρονιάτικη πίττα του ετοιμάζεται να κόψει ο Λ.Α.Π. Σύλλογος Οξυάς


Ελπίζοντας να αποφύγει τις περσινές, λόγω καιρού, περιπέτειες ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας», ετοιμάζεται για την πρώτη του για το έτος 2023 εκδήλωση, που αφορά στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του.

Η σχετική ημερομηνία ορίστηκε για την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου και η  κοπή της πίττας προγραμματίστηκε για το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Οξυάς, όπου και η έδρα του Συλλόγου, μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής εκείνης. Σε περίπτωση, ωστόσο, που οι καιρικές συνθήκες δεν θα επιτρέπουν τη μετάβαση στο χωριό και προκειμένου να αποφευχθεί η περσινή ταλαιπωρία, από τώρα ανακοινώνεται ότι η κοπή της πίττας θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα (περίπου) στο Μουζάκι και ότι θα υπάρξει έγκαιρη αντίστοιχη ενημέρωση με κάθε δυνατό τρόπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί υποχρέωσή του να υπενθυμίσει σε όλους του Οξυώτες την απόφαση που από χρόνια έχει ληφθεί για μόνιμη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης στο χωριό, κάτι που αποτελεί και επιθυμία πολλών μελών του Συλλόγου, προκειμένου έτσι να ενισχύονται οι δεσμοί των Οξυωτών με το χωριό και με τους εναπομείναντες σ’ αυτό μονίμους κατοίκους του. Ζητά, ακόμα, από όλους τους Οξυώτες να ανταποκριθούν στη συγκεκριμένη προσπάθεια και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, που από χρόνια και ιδιαίτερα μετά τις καταστροφές του «Ιανού» ταλαιπωρούν  το χωριό, όχι ως αιτία εγκατάλειψής του αλλά, αντίθετα, ως αφορμή για δυναμική παρουσία, που θα συμβάλει στη  διεκδίκηση της επίλυσής τους.

Με την ευκαιρία, το Διοικητικό Συμβούλιο του παραπάνω Συλλόγου ενημερώνει τους Οξυώτες αλλά και τους φίλους του χωριού της Οξυάς για τον ετήσιο χειμερινό χορό του, που προγραμματίστηκε για το βράδυ του Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο «ΕΝΑΣΤΡΟΝ», με τους Νίκο Τζουκόπουλο στο κλαρίνο, Στέλιο Ευαγγελάκη και Γρηγόρη Παπαδήμα στο τραγούδι, κ.λ.π.. Σχετικές λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα.

 

Προηγούμενο άρθρο Εορτή της περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της ιεράς μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Βασιλείου
Επόμενο άρθρο Βράβευση εισαχθέντων μαθητών των Λυκείων του Δήμου Παλαμά στις Ανώτατες σχολές