Ειδήσεις

Βράβευση εισαχθέντων μαθητών των Λυκείων του Δήμου Παλαμά στις Ανώτατες σχολές


Ένα δείγμα  για την αναγνώριση της προσπάθειας και των κόπων των μαθητών των λυκείων του Δήμου Παλαμά, οι οποίοι με τις επιδόσεις τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2022, πέτυχαν την είσοδό τους σε πανεπιστημιακές σχολές της χώρας και ήδη φοιτούν στο πρώτο έτος κατά τη τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023, αποτέλεσε η βράβευση σε εκδήλωσηπου διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Παναγιώτης Παλαμάς» την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.

Στους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Παλαμά, του ΓΕΛ Προαστίου των Λυκειακών Τάξεων Γυμνασίου Ιτέας, αλλά και του ΕΠΑΛ Παλαμά, απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι με τις ευχές για καλή σταδιοδρομία και προκοπή στη ζωή τους, καθώς ένας νέος κύκλος ανοίγεται μπροστά τους στο γνωστικό ορίζοντα των σπουδών τους και όχι μόνο!

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη χορωδία του Γενικού Λυκείου Παλαμά και συνεχίστηκε με την απονομή των επαίνων στους 49 βραβευθέντες μαθητές.

Ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου στην σύντομη τοποθέτησή του  εξέφρασετα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την επιτυχία τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ιδιαίτερα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια με την πανδημία, που τους επηρέασε ιδιαίτερα και τους προέτρεψε με την ολοκλήρωση των σπουδών τους να επιστρέψουν στον τόπο μας που τους έχει τόση ανάγκη. Επίσης έδωσε πολλά συγχαρητήρια στους καθηγητές για την άρτια προετοιμασία των μαθητών, αλλά και στους γονείς που έδωσαν το δικό τους αγώνα και ήταν συμπαραστάτες σε κάθε βήμα των παιδιών τους για τα οποία σήμερα καμαρώνουν. Η επιτυχία των παιδιών τους, είναι και η μεγαλύτερη επιβράβευση των κόπων, των στερήσεων και των αγωνιών τους. Κλείνοντας απευθύνθηκε και σε όσους μαθητές δεν είδαν τις προσπάθειές τους να ανταμείβονται και ανέφερε ότι η  προσπάθεια δεν σταματάει εδώ. Οι δρόμοι που οδηγούν στην καταξίωση είναι πολλοί, αρκεί να μην απογοητευόμαστε. Η εμπειρία αυτή ας αποτελέσει αφετηρία για μια νέα προσπάθεια ή και επαναπροσδιορισμό των επιλογών τους. Οι ευκαιρίες και το μέλλον είναι μπροστά τους.

Κατά την τελετή βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Παλαμά, εκτός του δημάρχου κ. Γιώργου Σακελλαρίου, παρέστησαν ο βουλευτής του νομού μας κ. Γιώργος Κωτσός, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, οι διευθυντές των Λυκείων ΓΕΛ Παλαμά κ. Σωτήριος Ριζάς, ΓΕΛ Προαστίου κ. Αιμίλιος Βλάστος, Γυμνασίου-Λ.Τ. Ιτέας κ. Παναγιώτης Ταγκούλης, του ΕΠΑΛ Παλαμά κ. Παντελής Τσιάμαλος, οι αντιδήμαρχοι Παιδείας κ. Ουρανία Φούντα, Οικονομικών κ. Βάιος Μπακαβέλος, Καθαριότητας κ. Κων. Μπανάσος, Δ.Ε. Σελλάνων κ. Αθαν. Τσίντζας και Δ.Ε. Φύλλου κ. Ηλίας Μακρής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Απόστ. Μοσχόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μαργαρίτα Κούτρα και κ. Δημήτριος Τσιαδήμος, καθώς και πλήθος γονέων και δημοτών.

Τους χαιρετισμούς και τις ευχές τους στους νέους φοιτητές μετέφεραν με επιστολή τους, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων. Τσιάρας, καθώς και η βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

 

Προηγούμενο άρθρο Την πρωτοχρονιάτικη πίττα του ετοιμάζεται να κόψει ο Λ.Α.Π. Σύλλογος Οξυάς
Επόμενο άρθρο Ο Νίκος Παπανικολόπουλος νέος προπονητής του ΑΣΚ