Ειδήσεις

Την Τετάρτη στις 9 Νοέμβρη βάζουμε τις δικές μας ανάγκες μπροστά


Η ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων από τα μονοπώλια της ενέργειας, η ακρίβεια που δεν έχει ταβάνι, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τις τρύπιες επιδοτήσεις της κυβέρνησης ή από  μια άλλου είδους «προσαρμογή» που θα συνεχίζει να ματώνει τους εργαζόμενους. Όσο θα υπάρχουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων θα ακούγονται όλο και πιο συχνά κυβερνητικές κραυγές «πλήρωνε για να μην πεθάνεις». Όσο θα ενισχύονται και θα φοροαπαλλάσονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τόσο θα γεμίζουν τα άδεια πορτοφόλια του λαού με νέες υποσχέσεις για επενδύσεις, ομαλότητα και ανάπτυξη.

Απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, την τραγική κατάσταση στην υγεία, την παιδεία, η οργάνωση πάλης συλλογικά το πώς θα περάσουμε στην αντεπίθεση! Γιατί δεν μπορούμε να ζούμε με μισθούς των 400 και 500 ευρώ που δεν φτάνουν να καλύψουμε ούτε βασικές μας ανάγκες.

Γιατί δεν μπορούμε να εργαζόμαστε με 4ώρες και 6ώρες συμβάσεις εργασίας,  με ωράρια σπαστά, από πόστο σε πόστο και σε εξοντωτικούς ρυθμούς.  Με χρονοδιαγράμματα και στόχους ανέφικτους, με προγράμματα και ωράρια που αλλάζουν συνεχώς ακόμα και κατά την διάρκεια της εργασίας μας. Το ρεπό, η Κυριακή Αργία, το 8ώρο ουσιαστικά ισοπεδώνονται.

Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία. Δυο μήνες μετά την εφαρμογή της ψηφιακής  κάρτας και τις μεγαλοστομίες τις κυβέρνησης περί “επανάστασης στην αγορά εργασίας”, “εγγύησης και σεβασμού του ωραρίου και των υπερωριών”  και άλλα τέτοια,  αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι μέσα στους χώρους ισχύει ο άγραφος νομός της εργοδοσίας και  βασιλεύει η εργοδοτική ασυδοσία.

Ότι η επίθεση στα δικαιώματα μας έχει ενταθεί, η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο. Ότι όλα αυτά τροφοδοτούνται και ενισχύονται από τους εκατοντάδες αντεργατικούς  νόμους που έχουν  την υπογραφή όλων μέχρι σήμερα των κυβερνήσεων. Νόμων που έχουν τσακίσει το 8ώρο, τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, την Κυριακάτικη Αργία,  που απογειώνουν την διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Την ίδια στιγμή οι μεγαλέμποροι έχουν σκάσει από τα κέρδη.

Φαίνεται και στην περιοχή μας που μεγάλα καταστήματα από αλυσίδες στο εμπόριο , ανοίγουν ή σχεδιάζουν να ανοίξουν , ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια σε κάθε γειτονιά , επιδιώκοντας παράλληλα στο κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με συμβάσεις που προωθούν τις ελαστικές μορφές εργασίας ,εντείνουν την εκμετάλλευση και προωθούν την εργασιακή ζούγκλα.

Είναι ένα μικρό δείγμα που επιβεβαιώνει ότι αυτοί θησαυρίζουν χωρίς να κουνήσουν το μικρό τους δαχτυλάκι και εμείς γονατίζουμε από την ένταση της εκμετάλλευσης  και αγκομαχάμε για να τα φέρουμε βόλτα. Φαίνεται τελικά ποιος κερδίζει και ποιος πληρώνει τα σπασμένα , ενώ όλες οι λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους τα ράφια των s/m είναι γεμάτα προϊόντα που το εισόδημα μας δεν μπορεί να καλύψει.

Τώρα είναι η ώρα να βγούμε μπροστά! Η οργή και η αγανάκτηση που δικαιολογημένα  νιώθουμε για όσα ζούμε να γίνει αγώνας διεκδίκησης όλων όσων σήμερα έχουμε ανάγκη για να ζούμε και να εργαζόμαστε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης και όχι σαν σύγχρονοι δούλοι. ‘Όλων όσων μας στερούν κυβερνήσεις και εργοδοσία με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας τους και το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Μπορούμε με όπλο το σωματείο μας, τους αγώνες μας, την αλληλεγγύη μας, να κάνουμε εμείς δύσκολο τον χειμώνα σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Να απορρίψουμε πρώην και νυν επίδοξους σωτήρες που μας πιπιλίζουν το μυαλό για λύσεις με εμάς στην απ’ έξω, που μας ζητάνε να συμβιβαστούμε με ψίχουλα και με κυνισμό μας λένε ότι όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει.

Για αυτό όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουν χίλιους λόγους να κάνουν το βήμα και να απεργήσουν , όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι με τη μικρομεσαία αγροτιά , τους ελεύθερους επαγγελματίες , άνεργους ,νεολαία και γυναίκες να βάλουμε τις ανάγκες μας μπροστά.

Την Τετάρτη στις 9 Νοέμβρη βάζουμε τις δικές μας ανάγκες μπροστά! Στις 9 Νοέμβρη έχουμε ΑΠΕΡΓΙΑ!

Δεν «προσαρμοζόμαστε»! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

KAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH

 Δεν θέλουμε κουπόνια για το ρεύμα και για φαΐ

Σε λίγο θα μας δώσουν κουπόνια για ζωή

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12 π.μ                        ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ!!!

 

Προηγούμενο άρθρο 3η Συνάντηση ποιητών Λίμνης Πλαστήρα, αφιερωμένη στη μνήμη του Χρήστου Διαμαντή
Επόμενο άρθρο Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία για τον θάνατο του Γιώργου Λούμα