Ειδήσεις

Την Υφυπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφτηκε ο βουλευτής Καρδίτσας Τέλης Σπάνιας


Την Υφυπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφτηκε ο βουλευτής του νομού Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας. Η ανάγκη δημιουργίας ενός σχεδίου για  την αναδιοργάνωση των εκπαιδευτικών δομών των περιοχών μας που πρόσφατα επλήγησαν από τα πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα,συζητήθηκε στη συνάντηση αυτή, όπου ο κ. Σπάνιας διατύπωσε την ανάγκη να στηριχτεί η τοπική κοινωνία και έθεσε υπόψιν της  κ. Μιχαηλίδου ορισμένα ζητήματα. Αναφέρθηκε στους  εκπαιδευτικούς, που ζουν σε περιοχές όπου τα σπίτια τους πλημμύρησανκαι οι ίδιοι εργάζονται εκτός Νομού, και αναγκάζονται να μετακινούνται. Η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση τους σε θέσεις του νομού μέχρι να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τα σπίτια τους θα ήταν μια σωτήρια λύση για αυτούς. Οι μαθητές ιδιαίτερα αυτοί της Γ΄ λυκείου, βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση και είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των εξετάσεων και να συναγωνιστούν τα παιδιά εκείνα τα οποία ζουν στην κανονικότητα.

Πρέπει λοιπόν να βρεθεί μια λύση, ώστε τα παιδιά αυτά να γίνουν ανταγωνιστικά και να μπορέσουν υπό ίσους ορούς να διεκδικήσουν μια θέση στα Πανεπιστήμια. «Κύριε Υφυπουργέ οι κάτοικοι των  πληγέντων περιοχών είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, έτσι λοιπόν θα ήταν εφικτό οι οικογένειες εκείνες που σπουδάζουν δύο παιδιά σε δυο διαφορετικές πόλεις, να βοηθηθούν μετακινώντας με κατ’ εξαίρεση μεταγραφή το ένα, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια σημαντική παροχή, ώστε να ανταπεξέλθουν οικονομικά.»

Η υφυπουργός τόνισε ότι γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση και πρέπει να υπάρξει συνεχής στήριξη από το ελληνικό κράτος το οποίο από την πρώτη στιγμή βρίσκεται εκεί, βοηθώντας να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες. Εξετάζουμε όλα τα αιτήματα των πολιτών προσπαθώντας με κάθε τρόπο να δώσουμε τις καλύτερες λύσεις. Από την πρώτη στιγμή της καταστροφής, οι υπηρεσίες του Υπουργείου κάνουν μια συντονισμένη προσπάθεια για την οργάνωση των εκπαιδευτικών δομών. Στεκόμαστε δίπλα στους γονείς και στα παιδιά που ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Η στήριξη των μαθητών και η αποκατάσταση της κανονικότητας τους στην εκπαίδευση, αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο που θα κάνει τα μέγιστα για να το πετύχει, τόνισε η κ. Υφυπουργός.

Ο κ Σπάνιας κλείνοντας ευχαρίστησε  την κ. Μιχαηλίδου τονίζοντας ​ότι η επίλυση των προβλημάτων στην εκπαίδευση πρέπει να γίνει άμεσα, βοηθώντας έτσι σε σημαντικό βαθμό τον πολύπαθο νομό μας.

Προηγούμενο άρθρο Xριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Στριμμένος Σκρουτζ» από το Join Us
Επόμενο άρθρο Η Αστυνομία απέκλεισε τους αγρότες στον Ε65