Ειδήσεις

Την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη επισκέφτηκε ο βουλευτής Τέλης Σπάνιας


Την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη επισκέφτηκε ο βουλευτής του νομού Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες και κυρίως θέματα που άπτονται στην δικαιοδοσία της Υπουργού.

Την εικόνα και την κατάσταση την οποία βιώνουν οι κάτοικοι του νομού μας μετα τις καταστροφικές θεομηνίες περιέγραψε ο  κ. Σπάνιας τονίζοντας το γεγονός ότι είναι ζωτικής σημασίας οι άμεσες και συνεχείς παρεμβάσεις, από τη μεριά της κυβέρνησης με το συγκεκριμένο Υπουργείο το οποίο διοικεί.

Αναφέρθηκε επίσης και σε αιτήματα συλλόγων και πολιτών του Δήμου Παλαμά τα οποία έχουν να κάνουν με τις οικογένειες εκείνες που έχουν ανάγκη συνεχής στήριξης. Η στέγαση, τα σχολικά έξοδα, η δυσκολία εξασφάλισης κατάλληλων συνθηκών για την προετοιμασία των παιδιών για τις εξετάσεις, αποτελούν ένα μεγάλο αγκάθι για τους γονείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα παρέχουν.

Η κ. Ζαχαράκη δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά το τι συμβαίνει στην περιοχή, ανέλυσε ότι έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις από το νεοσύστατο υπουργείο το οποίο προΐσταται και δεσμεύτηκε να δει τα ζητήματα που αναφέρονται στα αιτήματα των πολιτών.

Τόνισε ότι πρόκειται για προβλήματα που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να μπορέσουν να βρεθούν λύσεις πάνω σε προγράμματα είτε με παρατάσεις είτε με διευρύνσεις και σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Επίσης επισήμανε ότι το υπουργείο ψάχνει και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, έτσι ώστε να μπορέσει να στηρίξει τους πληγέντες.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου ανέφερε, θα κάνουν τα μέγιστα, έτσι ώστε να βρίσκεται κοντά σε αυτές τις οικογένειες οι οποίες πραγματικά περνάνε δύσκολα.

Ο κ. Σπάνιας ευχαρίστησε την Υπουργό σχολιάζοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα να βρεθούν λύσεις με κάθε τρόπο και να δημιουργηθούν εκείνες οι  κατάλληλες συνθήκες για να λυθεί  το πρόβλημα στέγασης, αλλά και να δώσουν ίσες ευκαιρία στους μαθητές της περιοχής ώστε να γίνουν ανταγωνιστικοί απέναντι στους μη πληγέντες.

Μόνο με τον τρόπο αυτό το αίσθημα της αβεβαιότητας που νιώθουν οι κάτοικοι στην περιοχή μας θα απομακρυνθεί, νιώθοντας ότι η πολιτεία είναι δίπλα τους και τους στηρίζει.

Προηγούμενο άρθρο Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Σάικας
Επόμενο άρθρο Δυναμική συμμετοχή του Δήμου Μουζακίου στις εκδηλώσεις της Πανθεσσαλικής Στέγης για τα 142 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλίας