Ειδήσεις

Τις εργαζόμενες στο χώρο της Υγείας τίμησε η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων


Τις γυναίκες που εργάζονται στο χώρο της Υγείας τίμησε σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής επισκέφτηκαν τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας και μοίρασαν συμβολικά δώρα στις εργαζόμενες γυναίκες σε ένδειξη αναγνώρισης της πολύτιμης προσφοράς τους καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας.

Στο μήνυμα μας της η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Λία Ρογγανάκη τόνισε τα εξής:

«Γυναίκες που κατάφεραν μέσα από τη δράση, το έργο, τους αγώνες και το ξεχωριστό μυαλό τους, να αλλάξουν τον κόσμο.

Γυναίκες καθημερινές, «πρωταθλήτριες» της ζωής, κόντρα στην έλλειψη χρόνου, στην ένταση της καθημερινότητας και στις αμέτρητες υποχρεώσεις, που προσπαθούν και  παλεύουν για τους στόχους τους, με μια ανεξάντλητη δύναμη μέσα τους.

Γυναίκες δυναμικές, τολμηρές, έξυπνες,  που υπερασπίστηκαν τα όνειρα τους και δε δίστασαν να συγκρουστούν με τα κοινωνικά πρότυπα της εποχής τους, κόντρα σε διάφορες εγκατεστημένες αντιλήψεις.

Κόρες, αδελφές, φίλες, εργαζόμενες, σύντροφοι, σύζυγοι, μητέρες. Ανάμεσα στα πολλά χαρακτηριστικά τους δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιό είναι εκείνο που τις κάνει αξιοθαύμαστες.

Κοινό τους γνώρισμα το σθένος. Αυτό το σθένος  που όλες οι γυναίκες κρύβουν μέσα τους και είναι  ικανό να αλλάξει παλιές ιδέες και να γκρεμίσει στερεότυπα. Η γυναικεία  ψυχική δύναμη που έχει ανάγκη μια  κοινωνία για να ανθίσει και να αναπτυχθεί.

Σε μια κοινωνία που το αυτονόητο γίνεται ζητούμενο, που τα προσωπικά  προβλήματα δεν μας επιτρέπουν να δούμε το κοινό καλό, έρχεται η παγκόσμια μέρα της γυναίκας να μας ταρακουνήσει. Όπως κάθε χρόνο, στις 8 Μαρτίου μας δίνεται το ερέθισμα να σκεφτούμε το πριν, το τώρα και το μετά των αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών.

Των γυναικών που διεκδικούν και εμπνέουν, που εξελίσσονται  και ορίζουν καθημερινά τον σύγχρονο πολυδιάστατο ρόλο τους. Ένας αγώνας που συνεχίζεται αδιάκοπος σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και μια ημέρα ικανοποίησης  για τους στόχους που έχουν επιτευχθεί.

Τιμούμε στις 8 Μαρτίου την γυναικεία δύναμη που μάχεται να αλλάξει αναχρονιστικές συμπεριφορές και να γκρεμίσει στερεότυπα. Τη δύναμη που όλες οι γυναίκες κρύβουν μέσα τους.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, φέτος θα βρεθεί δίπλα στις γυναίκες που πρωτοστάτησαν και έδειξαν την δύναμη  τους στον παγκόσμιο αγώνα κατά του Covid-19 στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Στις γυναίκες καθημερινές «ηρωίδες» της ζωής που κόντρα στις αμέτρητες υποχρεώσεις, στην ένταση των συνθηκών και στον κίνδυνο, έδειξαν την δύναμη τους στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας.

Η υπερπροσπάθεια  τους, αποδεικνύει εμφατικά τη σημαντικότητα της συμμετοχής του γυναικείου φύλου σε κάθε δράση που έχει χαρακτήρα προσφοράς και συνεισφοράς στην κοινωνία.

Κάθε μέρα είναι η μέρα της γυναίκας. Μια φορά το χρόνο, όμως, τιμούμε τους αγώνες της».

Προηγούμενο άρθρο Σε αποκριάτικους ρυθμούς η πόλη των Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Κεντρική Οδός: Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα