Ειδήσεις

Τις σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Παλαμά επισκέφθηκε ο Βουλευτής κ. Γιώργος Κωτσός


Το Δήμο Παλαμά που επλήγη από τον πρόσφατο σεισμό της Ελασσόνας επισκέφθηκε ο Βουλευτής της ΝΔ του Νομού μας κ. Κωτσός και ενημερώθηκε από το Δήμαρχο κ. Σακελαρίου για το μέγεθος και την έκταση των ζημιών.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως μέχρι τώρα έχουν γίνει 600 αιτήσεις για έλεγχο των σπιτιών ενώ έχουν διαπιστωθεί πάνω από 80 σπίτια που κρίθηκαν ακατάλληλα από τους ελέγχους που έχουν γίνει και συνεχίζονται.

Παράλληλα ο κ. Κωτσός συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό ο οποίος βρέθηκε στον Παλαμά προκειμένου να παραλάβει 4 κοντέινερ που προσέφερε ιδιωτική εταιρεία για  να στεγάσουν σεισμοπαθείς οικογένειες. Στην παράδοση παρόντες ήταν οι Αντιπεφερειάρχες κ.κ. Νούσιος και Καραγιάννης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γαϊτανίδης.

Επίσης ο κ. Κωτσός επισκέφθηκε την Τοπική Κοινότητα Πέτρινου που επλήγη από το σεισμό και ενημερώθηκε  από τον Πρόεδρο του χωριού κ. Γιώργο Μίκα πως πολλά πετρόχτιστα σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με κατοίκους του χωριού και να ενημερωθεί τόσο για τις ζημιές από το σεισμό, όσο και από τον Ιανό, καθώς το Πέτρινό είναι καταληκτικό σημείο και εκεί συγκεντρώθηκαν όλα τα νερά από την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου με συνέπεια την καθολική καταστροφή των καλλιεργειών.

«Ο εγκέλαδος που χτύπησε την Ελασσόνα και τον Τύρναβο επηρέασε και το Δήμο Παλαμά δημιουργώντας προβλήματα σε πολλά χτίσματα. Είναι γεγονός ότι τόσο ο Κρατικός Μηχανισμός, όσο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας αντέδρασαν άμεσα και δίνουν τις απαιτούμενες λύσεις στους σεισμοπαθείς κατοίκους σε συνεννόηση με το Δήμο Παλαμά. Συγκινητικό είναι και το ενδιαφέρον πολλών ιδιωτών που συνδράμουν ουσιαστικά με σημαντικές δωρεές προς τους κατοίκους που βρέθηκαν χωρίς σπίτια. Το σημαντικό είναι πως δεν υπήρξαν θύματα από τον εγκέλαδο και με το συνδρομή όλων, Πολιτείας, Περιφέρειας, Δήμων και Ιδιωτών θα καταφέρουμε το συντομότερο δυνατό να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία» Δήλωσε ο κ. Κωτσός

 

Προηγούμενο άρθρο Το στέκι αλληλεγγύης πλημμυροπαθών Καρδίτσας κοντά στους σεισμοπαθείς
Επόμενο άρθρο Φωτιά στην κουζίνα διαμερίσματος στην περιοχή Γαρδικίου