Ειδήσεις

Το στέκι αλληλεγγύης πλημμυροπαθών Καρδίτσας κοντά στους σεισμοπαθείς


Το στέκι αλληλεγγύης πλημμυροπαθών Καρδίτσας που απαρτίζεται από το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας, συνδικάτο οικοδόμων Καρδίτσας, σύλλογο γυναικών Καρδίτσας και συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας, και αγροτικούς συλλόγους, πραγματοποίησε επίσκεψη στα χωριά Βλαχογιάννη, Αμούρι, Συκέα και Μεσοχώρι που πλήγηκαν από το σεισμό. Εκεί συναντηθήκαμε με αντιπροσωπείες από το Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας, το παράρτημα Οικοδόμων Τυρνάβου, την Ένωση Μηχανοξυλουργών Επιπλοποιών Εργατοτεχνιτών Ξύλου Ν. Λάρισας, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Ελασσόνας.

Συζητήσαμε με τους προέδρους των κοινοτήτων Βλαχογιαννίου, Αμουρίου, Συκέας, Μεσοχωρίου που μας ενημέρωσαν για την κατάσταση των σεισμόπληκτων. Συγκεκριμένα, είπαν πως τα προβλήματα είναι πολλά, οικογένειες μένουν σε σκηνές, σε πρόχειρα καταλύματα που έχουν φτιάξει μόνοι τους στις αυλές των σπιτιών τους, στα αυτοκίνητα τους, γιατί έχουν βγει προσωρινά ακατάλληλα ή φοβούνται να μπουν μέσα ενώ ελάχιστα είναι τα κοντέινερ ή τα τροχόσπιτα που έχουν σταλεί,  αρκετοί δε είναι οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας ή μένουν μόνοι τους και χρειάζονται άμεση στήριξη.

Εκεί τους παραδώσαμε είδη πρώτης ανάγκης και τους  μεταφέραμε την εμπειρία από της πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή μας, ότι μόνο ό οργανωμένος αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Rapid tests το Σάββατο 20 Μαρτίου στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Τις σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Παλαμά επισκέφθηκε ο Βουλευτής κ. Γιώργος Κωτσός