Ειδήσεις

To 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας στην Ιταλία στο πλαίσιο του Erasmus+


Tην Ιταλία επισκέφθηκαν από 17-24 Νοεμβρίου, τέσσερις (4) μαθήτριες του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας μαζί με δύο συνοδούς καθηγητές τους στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας Erasmus+“Learnourcommonheritagethroughfilm”. Στόχος του προγράμματος ήταν η κοινωνιολογική προσέγγιση  και ανάλυση ενδεικτικών ταινιών της κάθε μιας από τις συμμετέχουσες χώρες των δεκαετιών από το ‘50 μέχρι το ‘90 και πιο συγκεκριμένα ανάλυση των κοινωνικών τάξεων, της θέσης των γυναικών και των επαγγελμάτων των μεταναστών.Οι μαθήτριες Ζαχαρή Ελένη, ΝτερέκαΡαφαέλλα, Κορκότζελου Θεοδώρα και Κοτρώτσιου Ελένησυνοδευόμενες από τον Δ/ντή του Σχολείου κ.Ζάρρα Δήμο και την καθηγήτρια Αγγλικών καΤάντου Σοφία, μετέβησαν στη πόλη Potenza της Ιταλίας(ανατολικά της Νάπολης) φιλοξενούμενοι του επαγγελματικού Λυκείου της PotenzaIpiasG. Giorgi.

Στη Potenza οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη χώρα και το σχολείο τους, ταινίες από τη χώρα  τους αλλά κυρίως να γνωρίσουν μαθητές με άλλα ήθη και έθιμα. Παράλληλα, γνώρισαν την τοπική κουζίνα , αρκετούς χορούς, τραγούδια και ταινίες της Ιταλίας ενώ συμμετείχαν σε πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνδυάζουν διαφορετικές δεξιότητες των παιδιών.

Επίσης επισκέφτηκαν τη πόλη Matera που είναι προστατευόμενη από την UNESCOκαι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019 καθώς και τη παραθαλάσσια πόλη Salerno.

Στην κινητικότητα, εκτός από το 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας, συμμετείχαν τα σχολεία:IpiasG.Giorgiτης Ιταλίας, ManisaTicaretBorsasiAnadoluLisesiτης Τουρκίας, Agriculture Academy andGrammarschoolHorice – secondaryschool and a higher vocational school της Τσεχίας και ScoalaGimnazialaStancuta της Ρουμανίας.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί η επόμενη μετακίνηση μαθητών και καθηγητώντων προαναφερόμενων σχολείων στη Τουρκία.

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση εθελοντών δοτών μυελού των οστών
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Συναγερμός για να μη πάει στις καλένδες ο Αχελώος