Ειδήσεις

Το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογίας Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού. Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Ανοικτές Θύρες 2024» που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με συμμετοχή  δύο τμήματων του σχολείου μας  Β3,Γ3  και  υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Ζάρρα Χριστίνα ΠΕ02 και κ. Παππά Ευαγγελία ΠΕ02 την Παρασκευή 1/3/ 2024.

Σκοπός της διδακτικής επίσκεψης ήταν η άμεση επαφή των μαθητών μας με το Ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα και τις σπουδές στα τμήματα του. Στόχος της διοργάνωσης ήταν να δοθεί έμφαση στην προβολή των σύγχρονων επιστημονικών επιτευγμάτων, στη διαφήμιση των ερευνητικών προσπαθειών του προγράμματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στη μεθοδολογία διδασκαλίας και έρευνας στον ακαδημαϊκό χώρο διαμέσου επιδείξεων εκλαϊκευμένων πειραμάτων και σύντομων ελκυστικών διαλέξεων προς τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί της δράσης και οι συμμετέχοντες μαθητές θεωρούμε στοιχειώδη υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε  θερμά για την ουσιαστική και απτή συνεργασία  τους καθηγητές της σχολής, που με ιδιαίτερη ευαισθησία και προθυμία μας ξενάγησαν και στα 3 κτήρια της σχολής και μας πληροφόρησαν για το έργο που επιτελείται σε κάθε εργαστήριο, κάθε χώρο του ιδρύματος.

Η εμπειρία των μαθητών και των συνοδών καθηγητών ήταν πολύ θετική και ευελπιστούμε ότι η συνεργασία μας αυτή θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και σε άλλα επίπεδα στο μέλλον.

 

Προηγούμενο άρθρο Νίκος Τέγος: Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζει τη Μελέτη για την Κλιματική Αλλαγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Κυριακή του Ασώτου στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Φαρσάλων