Ειδήσεις

Το 7ο Γυμνάσιο Καρδίτσας πραγματοποίησε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα


Το 7ο Γυμνάσιο Καρδίτσας πραγματοποίησε, στις 11 & 12 Ιανουαρίου 2024 ,διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. 29 μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης του σχολείου και οι συνοδοί καθηγητές Παϊζάνου Μυρτώ, Καλύβα Μαρίνα, Κολοβού Παναγιώτα και Αγραφιώτη Αρετή,επισκέφθηκαν  σημεία της πρωτεύουσας που συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με την επίσκεψή μας στο πλοίο – θρύλος του Πολεμικού Ναυτικού , το Θωρηκτό Αβέρωφ: Ένα πλωτό μουσείο πια,που δεσπόζει επιβλητικά στο Φάληρο και κουβαλά μια ένδοξη ιστορία. Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ένα  κέντρο παιδείας, τέχνης ,πολιτισμού και αναψυχής. Περιηγηθήκαμε στην Εθνική Βιβλιοθήκη καιμε σύμμαχο τον καλό καιρό από την ταράτσα του κτιρίου χάθηκαν τα μάτια μας στις ομορφιές της Αττικής γης από τον Σαρωνικό ως την Πάρνηθα.

Το απόγευμα της πρώτης μέρας πριν το προκαθορισμένο ραντεβού μας στη Βουλή, περιηγηθήκαμε στην πλατεία Συντάγματος ,στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και σταθήκαμε τυχεροί γιατί παρακολουθήσαμε την αλλαγή φρουράς που μας εντυπωσίασε όλους. Στη συνέχεια γίναμε δεκτοί στη Βουλή των Ελλήνων, όπου κατά τη διάρκεια της ξενάγησηςκαθίσαμε στα έδρανα  της Ολομέλειας, ενημερωθήκαμε για την ιστορία του κτιρίου και για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με την επίσκεψή μας στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και συνεχίστηκε με την ανάβαση στον ιερό βράχο της Ακρόπολης όπου μόνο δέος νιώσαμε όλοι μας από το αποτύπωμα της ιστορίας και φυσικά τη μοναδική θέα. Κατηφορίσαμε μαζί με την ξεναγό μας προς το ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Πλάκα,Ρωμαϊκή Αγορά,Μοναστηράκι..)

Η εκπαιδευτική μας εκδρομή μας πρόσφερε ένα ταξίδι 6.000 ετών στην ιστορία. Αριστουργήματα τέχνης από την αρχαιότητα, την αρχιτεκτονική κληρονομιά του 19ου και 20ου αιώνα, αλλά και από την σύγχρονη εποχή είχαν την ευκαιρία με βιωματικό τρόπο να θαυμάσουν οι μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας.

Ευχόμαστε να είναι μια όμορφη ανάμνηση από τα γυμνασιακά τους χρόνια!

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά έκοψε την πίτα του
Επόμενο άρθρο Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Τέλιο