Ειδήσεις

Το Δήμο Πλαστήρα επισκέφθηκαν στελέχη του Φορέα Ανάπτυξης της λίμνης Alqueva της Πορτογαλίας


Το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα επισκέφθηκαν η διοίκηση και τα στελέχη του Φορέα Ανάπτυξης και Διαχείρισης της τεχνητής λίμνης Alquevaτης Πορτογαλίας. Την εξαμελή αντιπροσωπεία της Πορτογαλίας υποδέχθηκε στο δημαρχείο ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κ. Νάνος, ο αντιδήμαρχος κ. Απ. Θέος, ο γραμματέας του Δήμου κ. Β. Μπράντζος, ο Θωμάς Τσάβαλος πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού και ο Γιάννης Βασιλείου. Αντικείμενο της επίσκεψης της ξένης αντιπροσωπείας ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την τουριστική ανάπτυξη των λιμνών και οι καλές πρακτικές που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από πλευράς του Αναπτυξιακού Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Alqueva.  Οι ξένοι επέλεξαν να επισκεφθούν πέντε χώρες της Ευρώπης με τεχνητές λίμνες και από την Ελλάδα διάλεξαν την λίμνη Πλαστήρα.

Ο κ. Νάνος παρουσίασε την ταυτότητα της λίμνης με τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, τις δραστηριότητες, τα Μουσεία και γενικά τις επενδύσεις στον Τουρισμό και τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν την τελευταία 25ετία. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες δημιουργίας νέων τοπόσημων στην παραλίμνια περιοχή, με στόχο την ανάδειξη σε ανοιχτό Οικο-μουσείο Αγράφων αλλά και των θεματικών πάρκων που ετοιμάζονται, όπως το Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τα παραλίμνια πάρκα κ.α.

Επίσης αναφέρθηκε στην δημιουργία Σχολείων Δάσους, την επαναλειτουργία του Βοτανικού Κήπου, την σύνδεση της λίμνης Πλαστήρα με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε από τον δήμαρχο στον Βοτανικό Κήπο, το Πάρκο της Αγάπη όπου τελούνται ρομαντικοί πολιτικοί γάμοι, αλλά και σε επιχειρήσεις με δραστηριότητες, όπως τα υδροποδήλατα.

Οι Πορτογάλοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον διότι όπως είπαν θέλουν να αναπτύξουν την μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη στης χώρας τους, η οποία έχει έκταση 250 τετρ. Χλμ. και περίμετρο 1.160 χλμ., ενώ ως λίμνη φέτος συμπληρώνει τα 20 χρόνια από την κατασκευή του φράγματος.  Η συνάντηση και ξενάγηση στη λίμνη κράτησε δύο μέρες και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν ανταλλάσσοντας καλές πρακτικές για την Ανάπτυξη.

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας Κωστή Νούσιου προς τους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων
Επόμενο άρθρο Ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας