Ειδήσεις

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας για το Πολυτεχνείο


17 Νοέμβρη 2023, 50 χρόνια από τότε που οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο της Αθήνας σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη  χούντα των συνταγματαρχών με τα συνθήματα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ», «Λαϊκή κυριαρχία» κλπ.

Εμπνεόμαστε από τον αγώνα των φοιτητών, εργατών του λαού συνολικότερα εκείνης της περιόδου και συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν.

Σε ένα δρόμο όπου το ψωμί, η παιδεία και η ελευθερία μας παραμένουν ζητούμενο. Παρά το γεγονός ότι οι επιστήμες και η τεχνολογία καλπάζει, για πολλούς συνανθρώπους μας το ψωμί στο τραπέζι τους δεν είναι δεδομένο. Οι σύγχρονες ανάγκες των μαθητών σήμερα δεν καλύπτονται με σχολεία που πλημμυρίζουν, με σοβάδες που πέφτουν και με αναπληρωτές που στέλνεται στα σχολεία τον Μάρτιο. Δεν καλύπτονται με χιλιάδες κενά κάθε χρόνο.

Στις 17 Νοέμβρη τιμούμε όλους αυτούς, ζωντανούς, νεκρούς, σακατεμένους από τα βασανιστήρια των φασιστών της χούντας που με την πάλη και τον αγώνα τους μας έδειξαν ότι λαός μπορεί να τα βάλει ακόμη και με τον πιο δυνατό αντίπαλο.

Σήμερα το δικό μας χρέος απέναντι στα παιδιά μας είναι να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ικανοποίηση των ιδανικών που πρόταξαν εκείνοι οι νέοι.

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας, τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου μας να συμμετάσχουν την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 18:30μμ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

 

Προηγούμενο άρθρο Οικοδόμοι Καρδίτσας: Τιμάμε αγωνιστικά τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Γκέλης Ντηλιά, στη Βιβλιοθήκη Πνευματικού Κέντρου Δήμου Καρδίτσας