Ειδήσεις

Το έκτακτο Κέντρο Ολιστικής Υποστήριξης και Φροντίδας Παιδιών και Οικογενειών του Χαμόγελου του Παιδιού, στον Δήμο Παλαμά Καρδίτσας


Το Έκτακτο Κέντρο Ολιστικής Υποστήριξης και Φροντίδας Παιδιών και Οικογενειών στον Παλαμά Καρδίτσας του Οργανισμού«Το Χαμόγελο του Παιδιού»,το οποίο λειτουργεί επίσημα από Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο των δράσεων και υπηρεσιών υποστήριξης, λειτουργεί μέχρι νεοτέρας, καθημερινά 16:00μ.μ. – 19:00μ.μ. στο πλαίσιο της παραχωρήσεως χρήσης του χώρου αλλά και της καλής συνεργασίας με τον Δήμο Παλαμά – Καρδίτσας.

Επιπρόσθετα, με χρηματοδότηση της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ο Οργανισμός θα λειτουργεί Κινητό Κλιμάκιο Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, με την στελέχωση Κοινωνικών Λειτουργών, Ψυχολόγου, κλπ., για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, και έπειτα από τις απαραίτητες απολυμάνσεις και διαμορφώσεις του χώρου, σε ένα περιβάλλον ηρεμίας και ασφάλειας, ώστε να μην εκτίθενται οι πληγέντες διαρκώς στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του «Χαμόγελου»βρίσκονται δίπλα τους με:

 

  • Ψυχολογική-κοινωνική στήριξησε παιδιά, εφήβουςκαι τις οικογένειες τους, που βίωσαν έντονες εμπειρίες κατά τη διάρκεια της πλημμύρας
  • Δημιουργικές δραστηριότητες για συναισθηματική στήριξη και έκφραση συναισθημάτων
  • Συνεργατικές δραστηριότητες, ώστε τα παιδιά να ενισχύσουν τις υποστηρικτές σχέσεις μεταξύ τους
  • Στήριξη γονέων και ενδυνάμωση του ρόλου τους. Έμφαση στην αυτοφροντίδα και τις δικές του ψυχολογικές ανάγκες, ώστε να μπορούν να φροντίσουν και τα παιδιά τους.

Επιπλέον, το Έκτακτο Κέντρο Ολιστικής Υποστήριξης και Φροντίδας Παιδιών και Οικογενειών αποτελεί σημείο συνάντησης και διασύνδεσης των παιδιών, ώστε να ανακαλύψουν, μέσα από το παιχνίδι, τρόπους να χαλαρώνουν από την ένταση, υλοποιείται συνεχής διερεύνηση και καταγραφή των αναγκών των οικογενειών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει παράλληλα και όλες τις δράσεις και υπηρεσίες που παρέχει στις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία,με Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», με Ασθενοφόρο, οχήματα 4×4 και άμεσης κοινωνικής και ιατρικής επέμβασης καθώς και με εξειδικευμένο τεχνικό εξοπλισμό. Πρόσθετα στα παραπάνω παρέχονται, διάθεση ειδών, ιατρική φροντίδα, ιατρονοσηλευτικές πράξεις, ιατρικές συμβουλές και κατευθύνσεις, μεταφορές, διακομιδές νεογνών, παιδιών και ενηλίκων, κατ΄οίκον επισκέψεις σε πληγείσες οικογένειες που ενδεχόμενα δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να μετακινηθούν καθώς και τεχνικές εργασίες όπως απάντληση υδάτων σε σχολεία, κατοικίες κ.ά.

Σε κάθε σημείο που επιχειρεί και δραστηριοποιείται «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είναι σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς: Υπουργείο Υγείας, Ε.Κ.Α.Β., Πυροσβεστικό Σώμα, Περιφέρεια, Δήμοι, Υγειονομική περιφέρεια, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Ιατρικοί Σύλλογοι κ.λπ., ώστε να καλυφθούν αποτελεσματικά και ολιστικά οι ανάγκες των πληγέντων.

 Ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη συνεισφορά τους, στην εκ νέου άμεση διαμόρφωση του πρώην 4ου Νηπιαγωγείου,την Περιφέρεια Λάρισας για την χορηγία αντικειμένων στελέχωσης του χώρου, τον κο. Παιδή Αθανάσιο, Περιφερειακό Σύμβουλο Λάρισαςπου σε λιγότερο από 24 ώρες είχε βρει ο ίδιος χορηγία για χρώματα από τα Praktiker, την εταιρεία Τιμολέων Ρώσσης, που ανέλαβε τις εργασίες, την εταιρεία Θώμος Νικόλαος & ΣΙΑ Ο.Ε. για το ηλεκτρολογικό υλικό καθώς και την εταιρεία Αύρα Διαχείριση για την διαχρονική στήριξη του έργου του Οργανισμού.

 

Για οποιαδήποτε ανάγκη καλείτε στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Θεσσαλίας 2410560900 και στο Κέντρο Στήριξης Θεσσαλίας στο 2410555422 καθώς και στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι πάντα διαθέσιμη, όλο το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, με κλήση δωρεάν από σταθερό και κινητό, για κάθε άνθρωπο σε κίνδυνο ή/και ανάγκη.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Δήμος Μουζακίου: Με drone η μεταφορά τροφίμων, φαρμάκων και καταγραφή ζημιών σε πληγείσες Τοπικές Κοινότητες