Ειδήσεις

Το Εργατικό Κέντρο για το Πολυτεχνείο: Δικαίωμα στην ελευθερία


Πέρασαν 48 ολόκληρα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μια εξέγερση του λαού που ποτίστηκε με αίμα και ήταν η πιο μεγάλη στιγμή στην μεταπολεμική ιστορία.

Εξακολουθεί έως και σήμερα να αποτελεί λαμπρό φάρο  αγωνιστικότητας της νεολαίας και του  λαού για ειρήνη, ισότητα, δημοκρατία και κοινωνική απελευθέρωση.

48 χρόνια μετά  όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάσταχτα βάρη, η δημόσια υγεία , η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση, το κράτος πρόνοιας, εργασιακά δικαιώματα και λαϊκές κατακτήσεις καταλύονται, σε αντίθεση με την  τεράστια ανεργία και την φτωχοποίηση που  καλπάζουν.

Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για Ψωμί-παιδεία-ελευθερία καθίστανται σήμερα επίκαιρα και διαχρονικά περισσότερο από ποτέ.

Χρέος όλων μας και κυρίως του συνδικαλιστικού κινήματος είναι οι διαρκείς αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των Ελευθεριών. Θα μας βρουν  απέναντι τους σε κάθε μορφή πολιτικού αυταρχισμού και τρομοκρατίας, απέναντι σε κάθε φαινόμενο φασισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Υπερασπιζόμαστε την δημόσια υγεία, την παιδεία και αγωνιζόμαστε  για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου δυστυχώς εορτάζεται κάτω από δυσχερείς συνθήκες λόγω της πανδημίας, μιας πανδημίας με αμέτρητα θύματα σε όλο τον κόσμο, μιας πανδημίας που σαρώνει και την χώρα μας αφήνοντας στο διάβα της χιλιάδες θανάτους

Η δημόσια υγεία και η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ΄όλα , αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα σε καμία κυβέρνηση, σε κανένα πολιτικό κόμμα να  «εργαλειοποιεί» την πανδημία με σκοπό τον αποπροσανατολισμό του πολύπαθου ελληνικού λαού από τα πραγματικά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει καθημερινά.

Σαν Εργατικό Κέντρο και με αίσθημα ευθύνης, τιμώντας το υπέρτατο αγαθό της ζωής αλλά και της ελευθερίας θα αποδώσουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με κατάθεση στεφανιού συμμετέχοντας στην εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού φορείς, σωματεία και σύλλογοι την Τετάρτη 17 Νοέμβρη στις 18:00 μ.μ το απόγευμα στην πλατεία Δικαστηρίων. Καλούμε τα σωματεία μας να παραβρεθούν και να συμμετέχουν στην εκδήλωση αυτή.

 

Προηγούμενο άρθρο Πώς να κρατήσετε τη σύζυγό σας ευτυχισμένη
Επόμενο άρθρο Αναστέλλει τη λειτουργία του το Νηπιαγωγείο Μάρκου λόγω covid