Ειδήσεις

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων


Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στηρίζει και συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων που γίνεται με πρωτοβουλία των καθαριστριών Νοσοκομείου Καρδίτσας

Και καλεί τα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη του να δείξουν την συμπαράστασή τους

με την παρουσία τους στην συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 15 Ιούνη και ώρα 19:30 μ.μ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Οι 27 εργαζόμενες στην καθαριότητα, εργάζονται στις θέσεις αυτές εδώ και πολλά χρόνια , πρώτα μέσα από εργολάβους και τα τελευταία 5,5 χρόνια με συνεχείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Είναι εργαζόμενοι που αναμφισβήτητα καλύπτουν και εξυπηρετούν μόνιμες, πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου μας, απασχολούμενοι με ζήλο και εργατικότητα με το επαχθέστατο και ανθυγιεινότερο κομμάτι, αυτό της καθαριότητας.

Είναι εργαζόμενοι που ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα στα χρόνια της πανδημίας και τον έδωσαν με απόλυτη επιτυχία αλλά και με ένα μεγάλο κόστος αφού πολλοί εργαζόμενοι κόλλησαν covidκαι κινδύνεψε η ζωή τους.

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων και την μετατροπή τους σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ , προχωρά την εκχώρηση της καθαριότητας σε εργολάβο και όλους αυτούς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα στην απόλυσή τους, οδηγώντας τους στην φτώχεια και την ανέχεια, γιατί είναι εργαζόμενοι που πάνω στην εργασία τους αυτή, έχουν στηρίξει και στηρίζουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Για αυτό και εμείς σαν Εργατικό Κέντρο όπως και στο παρελθόν συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας προς όλα τα κόμματα της βουλής και κυρίως στην εκάστοτε κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία οι εργαζόμενοι αυτοί να που καλύπτουν μόνιμες πάγιες και διαρκείς ανάγκες να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, και μέχρι να γίνει αυτό να υπάρχει συνεχόμενη παράταση των συμβάσεων τους.

Δεν είναι όμως μόνο οι καθαρίστριες του νοσοκομείου που βιώνουν αυτό το καθεστώς εργασίας, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι σε άλλους τομείς, στην υγεία ,Τ.Α, Π.Α εκπαίδευση , ΔΥ.ΠΑ , βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.τ.λ.π. πρέπει και γι ΄αυτούς να τελειώσει η ιδιότυπη και ανασφαλής εργασιακή ομηρία που βρίσκονται για πολλά χρόνια.

Πάγια και διαρκής η θέση μας για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν εδώ και πολλά  χρόνια μόνιμες, πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Γι ΄αυτό καλούμε για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους να παραβρεθούν στην συγκέντρωση των συμβασιούχων που θα γίνει την Πέμπτη 15 Ιούνη και ώρα 19:30 μ.μ στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Προηγούμενο άρθρο Διαγωνισμός Ideathon Κυκλοτολμώ 2023
Επόμενο άρθρο Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ζωντανή προβολή των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου