Ειδήσεις

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Κινηματογράφου


Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 12 μαθήτριες και μαθητές της Α΄ Γυμνασίου μαζί με τις συνοδούς καθηγήτριές μας, Μπουρλή Πρεσβεία, Μπρούτσου Αγαθή και Παναγιώτου Σοφία, είχαμε τη χαρά να ταξιδέψουμε στην Αθήνα, προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Κινηματογράφου. Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ ,που συνηθίζουν να προσκαλούν κάθε χρόνο ένα σχολείο ακριτικής περιοχής της Ελλάδας, για να παρακολουθήσει επιλεγμένες ταινίες  εκπ/κού περιεχομένου πρώτης προβολής, φέτος απηύθυναν την πρόσκληση στο  σχολείο μας λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που προέκυψαν στην περιοχή μας λόγω των πρόσφατων πλημμυρών δείχνοντας έμπρακτα κοινωνική ευαισθησία και ενσυναίσθηση.

Πρώτος μας σταθμός το μνημείο των Θερμοπυλών, όπου ακούσαμε την ιστορία και είδαμε το άγαλμα του Λεωνίδα. Στην Αθήνα μας περίμενε με την άφιξή μας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο κύριος Γρηγόρης, που μας ξενάγησε στους χώρους και τα αναγνωστήρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης, μας άνοιξε την πόρτα της Λυρικής Σκηνής και μας πρότεινε να δούμε τη θέα της πόλης από τα τηλεσκόπια του Φάρου. Φυσικά, παίξαμε στους κήπους του Κέντρου μέχρι να αρχίσει ο χορός των σιντριβανιών που στην κυριολεξία μας μάγεψε. Επόμενος σταθμός το Πλανητάριο στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, όπου παρακολουθήσαμε την εξαιρετική προβολή « Είμαστε αστρόσκονη» του Διονυσίου Σιμόπουλου με μουσική επένδυση του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου είμασταν συνεπείς στο ραντεβού μας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και ξεναγηθήκαμε και στους τέσσερις ορόφους με εκθέματα από την καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα και  από την Κύπρο. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου συμμετείχαμε σε εργαστήριο χορού χιπχοπ , μία από τις παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ. Το απόγευμα σειρά είχε η παρακολούθηση ταινίας του Φεστιβάλ στο Μέγαρο Μουσικής. Ήταν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα εμπειρία!

Την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου ανεβήκαμε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και θαυμάσαμε τόσο τον Παρθενώνα όσο και τα υπόλοιπα  μνημεία του χρυσού αιώνα. Κατεβαίνοντας την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και μέσα από πολύχρωμη παρέλαση μουσικών του δρόμου καταλήξαμε στο Ζάππειο Μέγαρο και είδαμε την αλλαγή φρουράς στο μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Η επίσκεψή μας έκλεισε με την παρακολούθηση μιας σειράς ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ στον κινηματογράφο «Δαναό».

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία, πλούσια σε παραστάσεις που μας άφησε μόνο με ευχάριστες αναμνήσεις.

Προηγούμενο άρθρο Oι Γιατροί σε Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας απεργούμε στις 29 και 30 Νοεμβρίου
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα