Ειδήσεις

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα – Γράφει ο Τάσος Τσιαπλές, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας


Η κυβέρνηση της Ν.Δ, αντι να προχωρήσει στην πλήρη αποζημίωση των πλημμυροπαθών, στην αποκατάσταση όλων των ζημιών και στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, αξιοποιεί τις καταστροφικές πλημμύρες, την μεγάλη υποστελέχωση υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου και τον υπαρκτό, αλλά και σκόπιμο κατακερματισμό αρμοδιοτήτων, για να προωθήσει άλλη μία ιδιωτικοποίηση, αυτή τη φορά των νερών της Θεσσαλίας, μέσω της δημιουργίας Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων στη Θεσσαλία, με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας, που θα πάρει τις αρμοδιότητες και το προσωπικό απο τις σχετικές δημόσιες υπηρεσίες!!!

Ακολουθώντας την πολιτική της Ε.Ε, κάνουν τώρα με το νερό, ότι έκαναν και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, στον σιδηρόδρομο και φτάσαμε σήμερα να μετράμε νεκρούς στις ματωμένες ράγες των κερδών! Οτι έκαναν και στην ενέργεια και φτάσαμε στο πανάκριβο ρεύμα, στα κομμένα ρολόγια για τα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ οι ενερεγιακοί όμιλοι μετρούν τεράστια κέρδη!

Η ίδια πολιτική, εφαρμόστηκε σε όλα τα κράτη της Ε.Ε, προκειμένου οι μεγάλες εταιρείες να αποκομίσουν τεράστια κέρδη απο τους κλάδους που “απελευθερώνονταν” σταδιακά απ’ την κρατική προστασία: Τηλεπικοινωνίες, Ενέργεια, Μεταφορές και το Νερό.

Ακολουθούν τον ίδιο δρόμο σε όλα όσα μπορούν να «πουλήσουν», το δρόμο της απελευθέρωσης, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, της ενέργειας και του νερού, υλοποιώντας τα «προαπαιτούμενα» του Ταμείου Ανάκαμψης, που ως υπερμνημόνιο  η κάθε εκταμίευση προϋποθέτει αντιλαϊκά μέτρα.

Η Λαική Συσπείρωση, που είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην περιφέρεια και στους δήμους, είναι πλήρως αντίθετη σ’ αυτήν την πολιτική, στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών, στην παράδοση του νερού στα χέρια των ιδιωτών.

Η παραπέρα εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση του νερού θα έχει δραματικές συνέπειες, όχι μόνο για τους αγρότες, που θα κληθούν να ακριβοπληρώσουν το νερό για την άρδευση των καλλιεργειών τους, αλλά και για όλες τις εργατικές-λαικές οικογένειες, που θα κληθούν να ακριβοπληρώσουν σταδιακά το νερό της ύδρευσης.

Το «μάρμαρο», θα πληρώσουν και οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Υδροοικονομίας και Εποπτείας ΤΟΕΒ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίοι είναι μόνιμοι υπάλληλοι και η μεταφορά τους στον νέο φορέα, που θα είναι Ανώνυμη Εταιρεία, θα αλλάξει την σχέση εργασίας τους.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όλων των εργαζομένων και των αγροτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση του νερού. Για να μην προχωρήσει η συγκρότηση και λειτουργία της Ανώνυμης Εταιρείας για την διαχείριση του νερού στη Θεσσαλία

Να μην «μεταφερθεί» κανένας εργαζόμενος της περιφέρειας και άλλων δημόσιων φορέων στην Ανώνυμη Εταιρεία.

Να αναβαθμιστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, για να εκπληρώνουν ολοκληρωμένα το ρόλο τους.

Διασφάλιση φθηνού, ελεγμένου, ποιοτικού νερού για όλες τις λαικές ανάγκες.

Αμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, για εξασφάλιση της επάρκειας του νερού, χωρίς χαράτσια στην αγροτική παραγωγή.

Αμεση έναρξη όλων των έργων αποακτάστασης απο τις πλημμύρες, όλων των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της Θεσσαλίας, χωρίς ΣΔΙΤ και πρόσθετες επιβαρύνσεις των λαικών οικογενειών.

Προηγούμενο άρθρο Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας την Τρίτη 16 Απριλίου
Επόμενο άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποψήφιοι του κόμματος για τις ευρωεκλογές στη Θεσσαλία