Ειδήσεις

Το συνδικάτο οικοδόμων Καρδίτσας στηρίζει τους αγρότες


Το συνδικάτο οικοδόμων Καρδίτσας χαιρετίζει τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και των κτηνοτρόφων ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες αναγκάζονται να αφήσουν τα χωράφια τους γιατί το εισόδημά τους συρρικνώνεται διαρκώς από το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, στα αγροτικά εφόδια, στα καύσιμα και ταυτόχρονα εξαναγκάζονται να πουλούν τον κόπο τους φθηνά, τα προϊόντα τους σε τιμές εξευτελιστικές.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους μικρομεσαίους αγρότες και απαντάμε κοινά στις πολιτικές που χτυπούν αγρότες και λαϊκά στρώματα της πόλης. Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους να ενώσουν τη φωνή τους με τους αγρότες και να πάρουν τη δική τους θέση στα μπλόκα του αγώνα.

Οι αγρότες θέλουν να διασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα για να μπορούνε να ζούνε με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να υπάρχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα που παράγουν, διασφάλιση του εισοδήματός τους. Το ίδιο έχουν ανάγκη και οι εργαζόμενοι. Γι’ αυτό παλεύουμε για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ικανοποιητικούς κατώτατους μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα, προστασία των ανέργων και των οικογενειών μας.

Την ίδια ώρα που αγρότες και κτηνοτρόφοι καλούνται να πουλήσουν τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους σε εξευτελίστηκες τιμές , μη μπορώντας να καλύψουν το κόστος παραγωγής , σε όλους εμάς οι τιμές των προϊόντων έχουν εκτοξευτεί με αποτέλεσμα να εξανεμίζεται το λαϊκό εισόδημα. Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης απαιτεί συστράτευση όλων των λαϊκών δυνάμεων.

Η συμμαχία εργατιάς-αγροτιάς σφυρηλατήθηκε στους δρόμους του αγώνα για αξιοπρεπή ζωή , για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας . Ο αγώνας των αγροτών στα μπλόκα ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας είναι αγώνας που εκφράζει τις αγωνίες και της ανάγκες όλου του λαού

Είναι αμέτρητες φορές που το αγροτικό κίνημα της περιοχής μαςέδειξετο δρόμο σε όλους εμάς, για το πώς κερδίζεται ένας αγώνας όταν στοχεύει στη ρίζα του προβλήματος, βάζοντας τις ανάγκες μας στο προσκήνιο.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στις 4 καλύτερες ομάδες της Θεσσαλίας οι Κορασίδες του ΓΣ Μουζακίου