Ειδήσεις

Το συνδικάτο οικοδόμων Καρδίτσας συμμετέχει στην πικετοφορία της Παρασκευής


Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καρδίτσας καλεί όλα τα μέλη του αλλά και κάθε εργαζόμενο, νεολαίο, γυναίκα, όποιον πλήττεται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να λάβει μέρος στην κινητοποίηση της Παρασκευής στις 6μμ στην ALPHA BANK ενάντια στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή.

Απορρίπτουμε τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει μεγαλύτερη ακρίβεια, φτώχεια, φορολογική αφαίμαξη σε βάρος του λαού, που θα κληθεί να σφίξει και άλλο το ζωνάρι για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τρελή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει νέες αυξήσεις φόρων για το λαό που θα ξεπεράσουν τα 50 δις ευρώ την ίδια στιγμή που μοιράζει στους επιχειρηματικούς ομίλους 14 δις ευρώ. Έρχονται νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματά μας.

Η δύναμη βρίσκεται στη μαζική οργάνωση και στον ταξικό αγώνα

Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και ξεσηκωμό σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τις νέες μεγάλες κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Απαιτούμε:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τουλάχιστον πάνω από τον πληθωρισμό. Κατώτερος μισθός στα 825 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Καταβολή ΑΜΕΣΑ του δώρου Χριστουγέννων.. Επιστροφή 13ηςκαι 14ης σύνταξης.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες.
  • Άμεση κάλυψη και επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, στα καύσιμα και στα βασικά είδη.
  • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κι αναστολή κατασχέσεων.
  • Κατάργηση των φόρων σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια και στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης(π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη).
  • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Χιλιομετρική αποζημίωση σε κάθε εργαζόμενο για την μετακίνηση με ιδιωτικό μέσο. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους. Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%.
  • Καμία εμπλοκή καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς , δεν θα πληρώσουμε το πόλεμό τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/12, στις 18:00 στην ALPHA BANK

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

Κώστας Κουβαράς                                                                                                                              Γιάννης Ζούκας

Προηγούμενο άρθρο Ασφαλτόστρωση στο δρόμο Κοσκινάς-Μαραθέα στο Δήμο Παλαμά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλης της Καρδίτσας