Ειδήσεις

Το Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ αντιτίθεται στις άδικες διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου


Σε συνέχεια της συνεδρίασης της Τρίτης, 21 Νοεμβρίου 2023, προέκυψε σχετικό Ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αναφορικά με το σχέδιο νόμου «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος:

«Η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, καταδικάζει οποιοδήποτε φαινόμενο φοροδιαφυγής που πραγματοποιείται από οποιαδήποτε ατομική επιχείρηση ή εταιρεία, ανεξάρτητα από τα οικονομικά της μεγέθη.

Ταυτόχρονα, διαφωνεί και αντιτίθεται στις άδικες διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου περί τεκμαρτής φορολόγησης των μικρών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Για τον λόγο αυτό και ως ένδειξη της αντίθεσής μας,δηλώνουμε ό,τι θα συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν την 22α Νοεμβρίου 2023, μαζί με την πλειοψηφία των αυταπασχολούμενων, επιστημόνων, επαγγελματιών και επιχειρηματιών της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους συναδέλφους μηχανικούς να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσειςκαι τους επιστημονικούς φορείς να τελούν σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τα επόμενα βήματα.»

 

Προηγούμενο άρθρο Η ΕΟΑΣΚ στηρίζει τους αγώνες των σωματείων ενάντια στη νέα φοροληστεία
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης