Ειδήσεις

Η ΕΟΑΣΚ στηρίζει τους αγώνες των σωματείων ενάντια στη νέα φοροληστεία


Το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ στηρίζει τους αγώνες των συλλόγων – σωματείων ΕΒΕ και των φορέων αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, ενάντια στη νέα φοροληστεία που δέχονται από την κυβέρνηση.

Γιατί με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση δεν χτυπάει την φοροδιαφυγή, όπως λέει, απλός γίνεται νέα κλοπή του εισοδήματός σας, μαζεύοντας νέο ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις τράπεζες, τους εφοπλιστές, κλπ, που στηρίζουν διαχρονικά και μέσα από τις φοροαπαλλαγές που τους παρέχουν όλες οι κυβερνήσεις. Άλλωστε το 95% των εσόδων του προϋπολογισμού μαζεύεται από εμάς τα γνωστά υποζύγια και μόνο το 5% από τους λίγους που κερδοσκοπούν σε βάρος μας.

Μόνο μέσα από τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα θα δοθούν λύσεις. Καμία αναμονή και «παζάρια» για δήθεν διορθωτικές αλλαγές ή εξαιρέσεις. Αυτά αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και φέρνουν διάσπαση στο σύνολο των αυτοαπασχολουμένων και άμεσα λουκέτα στους μικρούς ΕΒΕ και ελεύθερους επαγγελματίες.

Η δική μας πείρα λέει πως μέσα από τον πανελλαδικό συντονισμένο και πολυήμερο αγώνα στα μπλόκα, με την ΠΕΜ, τις Ομοσπονδίες, τους Α.Σ. και τις επιτροπές αγώνα αγροτών κερδίσαμε το αφορολόγητο, κλπ.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά σας και είμαστε μαζί σας:

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης. Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος. Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις. Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.

 

Προηγούμενο άρθρο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Άδικες και αυθαίρετες οι οριζόντιες ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου
Επόμενο άρθρο Το Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ αντιτίθεται στις άδικες διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου