Ειδήσεις

Τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη επισκέφτηκε ο βουλευτής της ΝΔ Τέλης Σπάνιας


Τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη επισκέφτηκε ο βουλευτής της νέας Δημοκρατίας του νομού Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν γενικά το νομό μας, και αυτά που άπτονται του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Σπάνιας μετέφερε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετα τις καταστροφικές πλημμύρες. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη κατάσταση όπου κατοικίες, υποδομές, κτήματα, ζώα γενικά ο αγροτικοκτηνοτροφικός κλάδος έχει υποστεί τεράστιες ζημιές.

Ο κ. Φλωρίδης ενημερωμένος για την όλη κατάσταση τόνισε ότι σαν Υπουργείο, αλλά και σαν μέλος της κυβέρνησης θα προσπαθήσει καταβάλλοντας τα μέγιστα για να βοηθήσει το νομό μας.

Στη συνέχεια ο κ. Σπάνιας μετέφερε ορισμένα ζητήματα που απασχολούν τον δικηγορικό σύλλογο, και σημαντικά θέματα που αφορούν την πορεία των έργων του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας. Πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση του, και την ανέγερση νέας πτέρυγας. Επίσης αναφέρθηκε για δυο ακόμα θέματα που απασχολούν τον Δικηγορικό σύλλογο, την δημιουργία θέσης δεύτερου Προέδρου Πρωτοδικών καθώς επίσης και ένα θέμα κυρίως για συζήτηση και έκφραση άποψης, αίτημα το οποίο έχει να κάνει με την δυνατότητα να δημιουργηθεί κατάστημα κράτησης στο νομό μας, το οποίο βέβαια είναι δικαιοδοσία άλλου Υπουργείου, έχει όμως άμεση σχέση και με το Υπουργείο δικαιοσύνης.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου προχωρά, υπήρξε μια καθυστέρηση, αλλά το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης. Η ανέγερση νέας πτέρυγας είναι έργο ενταγμένο  σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ, με τίτλο «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου, νέας πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας,» συνάντησε ορισμένα προβλήματα που αφορούσαν ένα θέμα σε άλλη πόλη του προγράμματος, ξεπεράστηκε και συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία. Για το θέμα της θέσης δεύτερου Προέδρου Πρωτοδικών ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα μέσω του νομοθετικού έργου του υπουργείου θα υπάρξουν σχετικές  ρυθμίσεις και παρεμβάσεις.

Ο κ. Σπάνιας ζήτησε από τον Υπουργό να στηρίξει  το νομικό σώμα, και τους πολίτες της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας, δίνοντας προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, μετά από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα .

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Σημεία παρέμβασης του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ σε ημερίδα διαβούλευσης µε θέμα: 2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών