Ειδήσεις

Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα συνάντησε ο βουλευτής Τέλης Σπάνιας


Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα συνάντησε ο βουλευτής του νομού Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης για τα προβλήματα της περιοχής μας, ιδιαίτερα δε για τα έργα αποκατάστασης που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.   

Συζητήθηκε η πορεία των έργων, τα οποία  έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών, η φάση στην οποία βρίσκονται και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης τους.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου από τις πρώτες μέρες, βρίσκονται σε εγρήγορση και αυτή τη στιγμή, προχωράνε τις διαδικασίες.

Συνεχίζοντας ο υπουργός τόνισε ότι τα έργα που ανήκουν στην δικαιοδοσία του υπουργείου αφορούν αποκλειστικά έργα αποκατάστασης που προέκυψαν μετά την καταστροφική θεομηνία και είναι αποκατάσταση οδικού δικτύου, γέφυρες και προσβάσεις.

Εκτός αυτού το υπουργείο έχει αναλάβει και την αποκατάσταση των εκπαιδευτικών δομών που υπέστησαν ζημιές. Ο σχεδιασμός για την παράδοση των σχολείων τόνισε ο υπουργός είναι το καλοκαίρι του 2024, ενώ η αποκατάσταση των οδικών αξόνων και γεφυρών δίνατε να παραδοθούν το 2025.

Στα σχέδια του Υπουργείου ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας είναι η δημιουργία μητρώου γεφυρών, έτσι ώστε να καταγραφούν, να ελεγχθεί η στατικότατα τους και γενικά η κατάστασή τους, ώστε να παρεμβαίνουμε πριν δημιουργηθούν προβλήματα.

Ο κ. Σπάνιας μετέφερε στον υπουργό ένα ζήτημα που αφορά την προσωρινή αποκατάσταση των αναχωμάτων, το καθαρισμό των ρεμάτων και των ποταμών στο νομό μας, και ζήτησε να εξεταστεί η πιθανότητα το υπουργείο να στηρίξει την διαδικασία αυτή βοηθώντας την Περιφέρεια λόγο της μεγάλης έκτασης των ζημιών στην περιοχή μας.

Τέλος κ. Σπάνιας συνεχίζοντας ζήτησε από τη μεριά του υπουργού την προτεραιοποίηση των έργων στο νομό Καρδίτσας, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν Νομό όπου υπάρχουν ολόκληρες περιοχές, όπως ο Δήμος Παλαμά, που οι καταστροφές είναι πολύπλευρες, αφορούν πρώτες κατοικίες, κτήρια δημοσίων υπηρεσιών, υποδομές, αγροτοκτηνοτροφία, ενώ επίσης μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ορεινοί μας δήμοι.

«Είναι αναγκαίο κ. Υπουργέ να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες, ώστε σύντομα να επιτευχθεί η αποκατάσταση των πλημμυρισμένων περιοχών οι  οποίες δυστυχώς βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.»

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Τρακτέρ στην Εθνική Οδό στις 24 Γενάρη