Ειδήσεις

Τρακτέρ στην Εθνική Οδό στις 24 Γενάρη


Να βγουν τα τρακτέρ την Τετάρτη 24 Γενάρη στην Εθνική Οδό με προοπτική το στήσιμο ενιαίου πανθεσσαλικού μπλόκου αποφάσισαν οι αγρότες στην πανθεσσαλική σύσκεψη που έγινε στον Παλαμά Καρδίτσας, το βράδυ της Τετάρτης, σε μαχητικό κλίμα.

Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε όλο τον Θεσσαλικό κάμπο, ενώ τονίστηκε η ανάγκη κλιμάκωσης και συντονισμού του αγώνα σε πανθεσσαλικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να βγουν τις επόμενες μέρες επιπλέον τρακτέρ στις πλατείες των χωριών όλης της περιοχής, να πραγματοποιηθούν επαρχιακές συσκέψεις και την Τετάρτη 24 Γενάρη να κινηθούν τα τρακτέρ προς την Εθνική Οδό. Το ακριβές σημείο θα αποφασιστεί μετά από τις συσκέψεις.

Οι αγρότες κατέφθασαν στην σύσκεψη με τα τρακτέρ τους δίνοντας αγωνιστικό τόνο σε αυτήν.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των αγροτών βρίσκονται τα αιτήματα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και μείωση του κόστους παραγωγής, προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Επίσης, κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες μεταξύ άλλων διεκδικούν

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια, στα εσπεριδοειδή, στην αμπελοκαλλιέργεια και σε άλλες καλλιέργειες που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους (πχ κορινθιακή σταφίδα).
  • Άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς στους καλλιεργητές σταφίδας, επιτραπέζιων σταφυλιών, αμπελοκαλλιέργειας για τις καταστροφές που υπέστησαν από τον περονόσπορο, άλλες ασθένειες και καιρικά φαινόμενα (χαλάζι, καύσωνα κλπ).
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.
  • Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Έγκαιρη χορήγηση των ενισχύσεων, σε μία δόση, χωρίς παρακρατήσεις.

ΠΗΓΗ: 902.gr

Προηγούμενο άρθρο Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα συνάντησε ο βουλευτής Τέλης Σπάνιας
Επόμενο άρθρο Οι ευκαιρίες στο Fashion City Outlet είναι ατελείωτες - Ψωνίζουμε με εκπτώσεις έως -80% με άνεση και με τα καταστήματα ανοιχτά και αυτή την Κυριακή