Ειδήσεις

Τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει <<αλλαγή σελίδας>> στην περιφέρεια Θεσσαλίας


Στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής ο συνδυασμός ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με επί κεφαλής τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, παρά το γεγονός ότι είχε σχηματιστεί μόλις πριν από 2 μήνες, και μέσα από πολλές αντιξοότητες, πέτυχε ένα πολύ καλό ποσοστό. Προσωπικά, αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας στο συνδυασμό μας, ενώ εκφράζω ολόψυχα τις ευχαριστίες μου στους φίλους και στις φίλες καρδιτσιώτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν 2ο περιφερειακό σύμβουλο στο συνδυασμό μας.

Τα τελικά αποτελέσματα της 1ης εκλογικής μάχης έδειξαν φανερά ότι, τώρα είναι η ευκαιρία για την Περιφέρεια Θεσσαλίας να «αλλάξει σελίδα».  Τώρα είναι ευκαιρία να αλλάξει ο τρόπος διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να γίνει πιο δημοκρατικός, πιο συμμετοχικός, να διακρίνεται από διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στις αποφάσεις της. Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή έδειξε στις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες πλήρη αδυναμία να διαχειριστεί σημαντικά ζητήματα. Χωρίς να λάβει το «μάθημά» της από τον Ιανό,  άφησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και κυρίως το Νομό Καρδίτσας εντελώς ανυπεράσπιστο στη θεομηνία, με αποτέλεσμα τις καταστροφές που όλοι βιώσαμε.

Μετά τον Ιανό, η διαχείριση των χρημάτων που διατέθηκαν στην Περιφέρεια δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο και επιδιώχθηκε η εξυπηρέτηση των «υμετέρων». Έτσι,  δόθηκαν απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους, και όπως φάνηκε από τις καταστροφές των πλημμυρών του Daniel και του Elias, τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν «πήγαν χαμένα». Τα έργα που κατασκευάστηκαν δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα στην προστασία του Νομού Καρδίτσας. Οι περιουσίες πολλών κατοίκων του Παλαμά και πολλών άλλων χωριών της περιοχής έχουν εντελώς καταστραφεί, με το μέλλον τους να είναι αβέβαιο.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Κουρέτας, ο κος Αγοραστός δημοπρατεί έργα που ποτέ δεν τελειώνουν!! Σε δημοσίευσή μου στον τοπικό τύπο έχω αναφέρει ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το Διοικητήριο Καρδίτσας που εκτελείται για 18 χρόνια περίπου (κατέρριψε όλα τα ρεκόρ στην καθυστέρηση και ακόμη δεν ξέρει κανείς πότε θα τελειώσει), η οδός Καρδίτσα – Λάρισα (παράκαμψη Συκεώνας) που εκτελείται για 4-5 χρόνια, η οδός Καρδίτσα – Δέλτα, τα αντιπλημμυρικά έργα του Ιανού κ.α.

Την επόμενη Κυριακή δίνεται η μεγάλη ευκαιρία στους ψηφοφόρους να δώσουν νέα προοπτική στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δίνεται η ευκαιρία να γίνει η ανανέωση των στελεχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να γίνει η εκλογή νέου Περιφερειάρχη, να αλλάξει το ύφος και ο τρόπος διοίκησης της Περιφέρειας, να δοθεί ελπίδα στο λαό της Θεσσαλίας. Να εκλεγεί μια νέα Περιφερειακή Αρχή, η οποία να διακρίνεται από διαφάνεια, ήθος, σεβασμό στους πολίτες και αποτελεσματικότητα. Τα χρήματα που θα δοθούν για την αποκατάσταση των ζημιών απαιτούν πλήρη διαφάνεια, σωστή, δίκαια και αποτελεσματική χρήση και αξιοποίηση.    

Ιδιαίτερα για το Ν. Καρδίτσας, είναι η ευκαιρία να ολοκληρωθούν τα έργα που παραμένουν στάσιμα για πολλά χρόνια. Επιβάλλεται η λήψη δραστικών μέτρων για την αντιστροφή της αναπτυξιακής υστέρησης και της δημογραφικής συρρίκνωσης που εμφανίζει η Θεσσαλία τα τελευταία 12 χρόνια και ιδιαίτερα ο νομός Καρδίτσας.

Καλώ όλους τους καρδιτσιώτες ψηφοφόρους να δώσουν την ευκαιρία στο Ν. Καρδίτσας να δει ένα καλύτερο μέλλον, με Πρόοδο, Ανάπτυξη και Ευημερία. Ας μην χάσουμε την ευκαιρία και πάνε χαμένα άλλα 5 χρόνια. Ας σκεφτούμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Του Κώστα Μπαρμπούτη

Οικονομολόγου, Αντιπρ. Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, πρ. Αντιδημάρχου Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Αυξημένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε Θεσσαλία και Ιόνιο
Επόμενο άρθρο Διαδικτυακό Σεμινάριο του ΣΘΕΒ: «Ασφάλεια Βιομηχανικών Συστημάτων»