Ειδήσεις

Τράπεζα Καρδίτσας: Διψήφια Ανάπτυξη και Μέρισμα στους μετόχους της


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γεώργιος Μπούκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τουρναβίτης, με αφορμή την Γενική Συνέλευση της Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27/06 και ώρα 19:30 στο Ξενοδοχείο ΚΕΡΙΟΝ στην πόλη της Καρδίτσας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μπούκης αναφέρθηκε στο οικονομικό περιβάλλον που λειτούργησε το 2022 η Τράπεζα Καρδίτσας και στα εντυπωσιακά, όπως χαρακτήρισε, αποτελέσματα που κατάφερε αυτή να επιτύχει. «Η Τράπεζα μας, παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, πέτυχε διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης και εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα, δημιουργώντας ισχυρή υπεραξία στα κεφάλαια της, μέρος των οποίων θα επιστρέψει και φέτος στους μετόχους της με την μορφή μερίσματος. Παράλληλα, ολοκληρώσαμε το Επιχειρηματικό μας σχέδιο 2023-2027, το οποίο προβλέπει την επέκταση των λειτουργιών μας με υποκαταστήματα σε όλη την Θεσσαλία, την ενίσχυση των συνεργασιών μας με Εθνικούς και Διεθνείς Αναπτυξιακούς Φορείς καθώς και την περαιτέρω επέκταση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας.»

Ο κ. Τουρναβίτης αναφέρθηκε στα ισχυρά αποτελέσματα της Τράπεζας, που θα παρουσιαστούν αναλυτικά στην Γενική Συνέλευση,τις νέες συνεργασίες και υπηρεσίες που αναπτύσσονται από την Τράπεζα και τόνισε επίσης πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Τράπεζας και το 2023 αναμένεται να είναι μια χρονιά με ισχυρή κερδοφορία και ανάπτυξη για την Τράπεζα μας. «Δημιουργούμε καθημερινά μια Τράπεζα σύγχρονη, καινοτόμα, με έντονη εξωστρέφεια και ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο, ενώ παράλληλα διατηρούμε την αμεσότητα και την ευελιξία που μας χαρακτηρίζει. Μιας Τράπεζας – πρότυπο για την οποία η τοπική κοινωνία που μας δημιούργησε και μας στηρίζει θα είναι υπερήφανη. Στόχος μας η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλίας, η περαιτέρω επέκταση των εργασιών μας και η ενεργητική διαχείριση των ανοιγμάτων σε καθυστέρηση, τα οποία και σκοπεύουμε σύντομα να έχουμε περιορίσει σε μονοψήφια νούμερα.»

Παράλληλα, ο κ. Μπούκης αναφέρθηκε στην είσοδο του Βελγικού FundHelenosστο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας, τονίζοντας πως αποτελεί μια τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης στον τρόπο λειτουργίας και το επιχειρηματικό σχέδιο της Τράπεζας μας. «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και υπερήφανοι που το HelenosFund, το οποίοέχει ως μετόχους θεσμικούς φορείς και πολύ μεγάλους Τραπεζικούς και Ασφαλιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού, όπως μεταξύ άλλων την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και την Τράπεζα BNPBARIBAS, μετά από εκτενείς συζητήσεις και διαρκείς αξιολογήσεις, συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζα μας, στην μοναδική τους ως σήμερα τοποθέτηση στην χώρα μας. Είμαι βέβαιος πως η τεχνογνωσία που θα μας μεταδώσουν και οι καλές πρακτικές που θα λάβουμε θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε ακόμη περισσότερο και θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση των εργασιών της Τράπεζας μας. Η επικύρωση της συμμετοχής τους από την Γενική Συνέλευση αύριο θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την Τράπεζα μας.»

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, τα κέρδη και η πρόταση για διανομή μερίσματος θα παρουσιαστούν στην Γενική Συνέλευση της Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27.06 και ώρα 19:30 στο Ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ στην Καρδίτσα.

Προηγούμενο άρθρο Αρχές Ιουλίου θα τρέξει νερό στις βρύσες από τη Λίμνη Σμοκόβου
Επόμενο άρθρο Ψηφιακή Επαγγελματική Κατάρτιση για πράσινη και Κυκλική Μετάβαση στον τουρισμό