Ειδήσεις

Τριήμερη αναβολή ζήτησαν οι πέντε συλληφθέντες για παράβαση άρθρου της εκλογικής νομοθεσίας


Τριήμερη αναβολή ζήτησαν οι πέντε συλληφθέντες στους οποίους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση άρθρου της εκλογικής νομοθεσίας που αφορά σε δωροδοκία ή δωροληψία κατά την εκλογή. Η δίκη θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., σε περιοχή της Καρδίτσας, 5 ημεδαποί για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που έκαστος περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου.

Παράλληλα, στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ. 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχεθήκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα, καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου ψηφίσουν τον υποψήφιο Βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο 16χρονος έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παλαμά