Ειδήσεις

Β. Γιαννάκος: Με σταθερά βήματα προς την επίτευξη των στόχων της προχωράει η Διοίκηση του ΤΟΕΒ Τιτανίου


Προσηλωμένη στους στόχους της, μετά την επανεκκίνηση του Οργανισμού, με σταθερά βήματα χωρίς φανφάρες και κωδωνοκρουσίες προχωράει η Διοίκηση του ΤΟΕΒ Τιτανίου για τον εκσυγχρονισμό , τη βελτίωση  των συνθηκών παραγωγής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του αγροτικού πληθυσμού.

Στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, στις 20/2/2022, που φέτος λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης πραγματοποιήθηκε ως επί το πλείστον με ηλεκτρονικά μέσα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Βασίλειος Γιαννάκος ανέλυσε στους Αντιπροσώπους τον απολογισμό της προηγούμενης χρήσης, τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού  καθώς και τον προϋπολογισμό του έτους 2022.

Ειδικότερα αναφέρθηκε,

  • στη χρηματοδότηση του Οργανισμού από το ΥΠΑΑΤ, η οποία έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά του Οργανισμού, μετά από εκπόνηση τεχνικών μελετών, για την αποκατάσταση των ζημιών του ΙΑΝΟΥ.
  • στη συνετή και νομότυπη διαχείριση της χρηματοδότησης του ΥΠΑΑΤ, η οποία θα ελεγχθεί από ορκωτό λογιστή .
  • στη χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα των μηχανημάτων έργου που απέκτησε τα τελευταία χρόνια ο Οργανισμός και στο έργο που παράγουν το οποίο επιτυγχάνεται με πολύ χαμηλότερο κόστος.
  • στην επίλυση του προβλήματος των οφειλών της ΔΕΗ, το οποίο ταλαιπώρησε τους παραγωγούς και τη διοίκηση η οποία κληρονόμησε χρέος που αυξανόταν με τόκους υπερημερίας και παρότι κάθε χρόνο καταβάλλονταν τα τρέχοντα ποσά το χρέος ανέβαινε. Το 2021 το πρόβλημα λύθηκε οριστικά μετά από βιώσιμη ρύθμιση και εξασφαλίστηκε η ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων.
  • στη σταθεροποίηση του κόστους άρδευσης της αρδευτικής περιόδου 2021 σύμφωνα με τις προϋπολογισθείσες τιμές , καλύπτοντας την ρήτρα αναπροσαρμογής από κεφάλαια του Οργανισμού , χωρίς άλλη επιβάρυνση στους παραγωγούς.
  • στην προσπάθεια της Διοίκησης που με τη συνεργασία των Αντιπροσώπων άλλαξε την εικόνα του Οργανισμού.
  • στην εμπιστοσύνη που δημιουργήθηκε μεταξύ της Διοίκησης , των Αντιπροσώπων και των μελών, η οποία βοηθάει στην τελειοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού.
  • στους στόχους της χρήσης του 2022 οι οποίοι αφορούν :

α) στην ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ζημιών του ΙΑΝΟΥ

β) στον εκσυγχρονισμό των γεωτρήσεων και δικτύων άρδευσης ο οποίος θα πραγματοποιηθεί με εκπόνηση μελετών και προώθηση τους για ένταξη σε προγράμματα χρηματοδότησης, προκειμένου να επιτευχθεί μηδενική απώλεια νερού – υψηλή αποδοτικότητα – χαμηλό κόστος συντήρησης- χαμηλή κατανάλωση ενέργειας – χαμηλό κόστος άρδευσης για τους παραγωγούς.

γ) στην μέγιστη υλοποίηση των αιτημάτων των μελών του Οργανισμού για παρεμβάσεις βελτίωσης του αποστραγγιστικού  και αγροτικού οδικού δικτύου

δ) στη παροχή άρδευσης με το δυνατό χαμηλότερο κόστος

ε) στην ολοσχερή εξόφληση του υπολοίπου της ΔΕΗ, το οποίο αφορά

εκκρεμότητες παρελθόντων ετών.

      Τόνισε ότι η επίτευξη των παραπάνω στόχων προϋποθέτει την ανταπόκριση των μελών ως προς την τακτοποίηση των εισφορών , την τήρηση των κανονισμών λειτουργίας του Οργανισμού και ειδικότερα του κανονισμού άρδευσης και τη συνεργασία μεταξύ παραγωγών-οργάνων διοίκησης και λοιπών φορέων.

Κλείνοντας, ο κ. Πρόεδρος επισήμανε ότι η νέα διοίκηση του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός και δίπλα στους παραγωγούς μέλη του Οργανισμού που προσπαθούν και αγωνίζονται καθημερινά για την παραγωγή τους απέναντι στις δυσκολίες της κλιματικής αλλαγής και ενεργειακής κρίσης.

Με την ευκαιρία ο Πρόεδρος και η Διοίκηση  του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ευχαριστείτον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστο Τριαντόπουλο,τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιο, τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Λαδόπουλο καιόσους συνέδραμαν από την θέση τους στο ΥΠΑΑΤ,  για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών του ΙΑΝΟΥ. 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας στηρίζει τους επαγγελματίες και εμπόρους
Επόμενο άρθρο Καταγγελία μη πληρωμής των αξιολογητών των επενδυτικών προτάσεων των προγραμμάτων Επενδύω