Ειδήσεις

Ξανά στο κόκκινο η στάθμη του Ενιπέα


Τα αναχώματα του Ενιπέα έχουν ήδη σπάσει και πλέον τα προβλήματα αναμένεται να πολλαπλασιαστούν, καθώς η στάθμη του νερού ανεβαίνει συνεχώς. Στην περίπτωση του Πηνειού η στάθμη του έχει φτάσει και πάλι τα 4 μέτρα. Ενώ ο (δυστυχώς πρώην) κάμπος έχει στάθμη υδάτων ύψους 6 μέτρων χωρίς κάποια ρεαλιστική πιθανότητα να αποστραγγιστεί άμεσα.

Οι λάσπες αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή για την Θεσσαλία, όπου πολλά χωριά στους δήμους Φαρσάλων και Κιλελέρ αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο Δήμος Παλαμά είναι από τις περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα την δεδομένη στιγμή.

H τεχνητή λίμνη Κάρλα των 38.000 στρεμμάτων που βρίσκεται στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας, έχει πλημμυρίσει και έχει δημιουργηθεί με δίδυμη λίμνη στον κάμπο δίπλα της σε έκταση 200.000 στρεμμάτων και έχει καταστρέψει όλες τις καλλιέργειες του κάμπου. Η στάθμη της κανονικής λίμνης είναι σε οριακό σημείο και αν πλημμυρίσει θα αρχίσουν να πλημμυρίζουν και τα γειτονικά χωριά το ένα μετά το άλλο.

Προηγούμενο άρθρο Χρυσούλα Κατσαβριά: Οραματίζομαι μια Καρδίτσα σύγχρονη, που θα δίνει προτεραιότητα στην ανάδειξη του πολιτιστικού της πλούτου
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα των γυναικών για το Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο