Ειδήσεις

Ξεκινά την Πέμπτη το διήμερο Συνέδριο, με θέμα Εναλλακτικός και Βιώσιμος Τουρισμός στη Θεσσαλία


Ξεκινά την Πέμπτη 9.45 π.μ. στο Μορφοβούνι διήμερο Συνέδριο, με θέμα «Εναλλακτικός και Βιώσιμος Τουρισμός στη Θεσσαλία». Σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκ μέρους της κυβέρνησης θα είναι ο υφυπουργός κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ενώ η κ. Ζαχαράκη Σοφία, υφυπουργός Τουρισμού αν και θα βρίσκεται εκτός Ελλάδος θα συμμετέχει διαδικτυακά, καθώς και η πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γκερέκου. Χαιρετισμός θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ δήλωσαν συμμετοχή και θα συμμετέχουν πολλοί δήμαρχοι από την Θεσσαλία και άλλους Δήμους της χώρας. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ελληνογερμανική Συνέλευση και ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα.  Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα μιλήσουν Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές με φυσική παρουσία. Ταυτόχρονα θα μεταδίδεται απευθείας διαδικτυακά, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για μετάφραση στην Ελληνική και Γερμανική γλώσσα, από μεταφραστές που υπάρχουν στο χώρο.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδειχθεί η Θεσσαλία ως προορισμός ανάπτυξης ποικίλων μορφών εναλλακτικού Τουρισμού, ενώ παράλληλα οι οργανωτές στοχεύουν στο άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών στον τομέα του θεματικού Τουρισμού. Ειδικοί του εναλλακτικού τουρισμού θα ενημερώσουν για την τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα παρουσιάσουν νέες ιδέες και τάσεις, για συγκεκριμένες θεματικές μορφές τουρισμού, όπως περιπατητικός, ορειβατικός, καταδυτικός και ποδηλατικός τουρισμός.

Έχουν προγραμματιστεί θεματικά εργαστήρια, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν μεταξύ άλλων για στοχευμένους τρόπους προώθησης των εναλλακτικών και βιώσιμων μορφών τουρισμού. Στη θεματική των workshops θα είναι και αναφορά στο πρότυπα ποιότητας και κατάρτισης,  καθώς και στις καινοτόμες και βιώσιμες τουριστικές προτάσεις που ανταποκρίνονται στις νέες ταξιδιωτικές προτιμήσεις των επισκεπτών.

 

Προηγούμενο άρθρο Ζεστό χρήμα είδαν οι νέοι αγρότες της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Έργα ενίσχυσης του δικτύου ενέργειας στην Καρδίτσα