Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της εισόδου της Καρδίτσας


Σε εξέλιξη βρίσκονται μια σειρά από αναπτυξιακά έργα στη Θεσσαλία τα οποία σχεδιάστηκαν από την Περιφερειακή Αρχή,  η οποία αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο  και τα οποία είναι σε φάση κατασκευής ή δημοπράτησης.

Μετά την υπογραφή σύμβασης που εξασφαλίζει την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τη σύμβαση ανάθεσης του έργου που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Κων. Αγοραστός, ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της εισόδου της Καρδίτσας, με προϋπολογισμό 3.660.000 ευρώ.

Η ανάπλαση της δυτικής εισόδου Καρδίτσας αφορά στη βελτίωση τμήματος της επαρχιακής οδού Καρδίτσας- Μητρόπολης από τον κόμβο «Ταυρωπού» με την περιφερειακή οδό Καρδίτσας, στην περιοχή του Νοσοκομείου, μέχρι τον  υφιστάμενο κόμβο των Εργατικών Κατοικιών. Περιλαμβάνει την κατασκευή κύριας αρτηρίας και παράπλευρου οδικού δικτύου συνολικού μήκους 1,4 χλμ, κυκλικό κόμβο στην βορειοδυτική γωνία της περίφραξης του Νοσοκομείου Καρδίτσας, μεταξύ του Νοσοκομείου και  του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ο οποίος πρόκειται να εξυπηρετεί και το υπό μελέτη νέο Αστυνομικό Μέγαρο Καρδίτσας,  πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο, χώρους στάθμευσης οχημάτων, αποχετευτικά  και  αποστραγγιστικά έργα,  έργα σήμανσης και ασφάλισης της οδού, ηλεκτροφωτισμό, καθώς και εργασίες πρασίνου και αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης χώρου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στην Καρδίτσα