Ειδήσεις

Ξεκίνησε η κατασκευή του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων


Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  οι εργασίες για τη δημιουργία Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην πόλη της Καρδίτσας, με την πλήρη αναδιαμόρφωση κτιρίου της Ι. Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, επί των οδών Πίνδου και Μπιζανίου, δίπλα στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκατ.  ευρώ   χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και  με την ολοκλήρωσή του, αποδίδεται στην πόλη μια σύγχρονη  προνοιακή υποδομή με κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Προβλέπονται χώροι  συσσιτίου-εστίασης στο ισόγειο, πολλαπλών δραστηριοτήτων στον 1ο όροφο, συμβουλευτικής και Τράπεζας Ιματίων στον 2ο όροφο, εκπαιδευτήρια-Κοινωνικά Φροντιστήρια στον 3ο όροφο και Ξενώνας βραχυχρόνιας φιλοξενίας στον 4ο όροφο.

«Είναι ένα έργο προσφορά στον άνθρωπο, απόδειξη της έμπρακτης αλληλεγγύης  μας σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη  σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Σε συνεργασία με  την Ι. Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων που έχει την ευθύνη λειτουργίας και διαχείρισης  του Κέντρου,   το σεβασμιότατο  Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο, τους Αντιπεριφερειάρχες και  Περιφερειακούς συμβούλους, τις τεχνικές μας υπηρεσίες  και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020  δημιουργούμε μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη δομή κοινωνικών υπηρεσιών που έχει ανάγκη η Καρδίτσα με Κοινωνικό Εστιατόριο, Κοινωνικό Φροντιστήριο, Ξενώνα και προγράμματα συμβουλευτικής και  υποστήριξης. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη δημιουργία μιας συνεκτικής και ισότιμης κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το κτίριο αποτελείται από το ισόγειο, το μεσοπάτωμα και τέσσερις άνω του ισογείου

ορόφους με επικάλυψη από ξύλινη κεραμοσκεπή στέγη, εδραζόμενη στην πλάκα οροφής από οπλισμένο σκυρόδεμα του ανωτέρω ορόφου. Το οικόπεδο επί του οποίου πρόκειται να λειτουργήσει η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει επιφάνεια 2370,20 τ.μ., η συνολική του δόμηση είναι 2.158,40τ.μ. και το ύψος του 18,00μ. με προσθήκη στέγης 2,00μ. Εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης βάσει Οικοδομικής Αδείας καθώς και η προσβασιμότητα των ΑμΕΑ σε όλους τους χώρους, τόσο τους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς, όλων των λειτουργιών και χρήσεων του.

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας  προβλέπεται επίσης  η προμήθεια και η εγκατάσταση εξοπλισμού, για τις ανάγκες λειτουργίας του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων.

Προηγούμενο άρθρο Νέα έργα αλλάζουν τη Ρεντίνα και τη Μενελαΐδα
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας